Un medic care susține că a „întinerit” cu 20 de ani mănâncă aceste 7 alimente-cheie în fiecare săptămână pentru a-și spori longevitatea. Printre ele, păstrăvul și conopida

medic, alimente, longevitate, peste Sursa foto: Michael Roizen/Pexels (colaj G4Food)

Dr. Michael Roizen, Chief Wellness Officer la Cleveland Clinic, susține că și-a redus „vârsta biologică” cu 20 de ani, de la 78 la 57,6, prin alegeri dietetice specifice. Deși nu există un consens cu privire la măsurarea exactă a vârstei biologice, Roizen subliniază că stilul de viață și alimentația influențează semnificativ longevitatea, mai mult decât genetica. El pledează pentru puterea epigeneticii, prin care alegerile legate de stilul de viață pot controla expresia genelor, transmite publicația Business Insider.

Roizen urmează o dietă bogată în alimente care sunt legate științific de longevitate și de reducerea riscului de îmbolnăvire.

El încorporează aceste alimente-cheie în mesele sale săptămânale:

Uleiul de măsline: Roizen consumă zilnic o lingură. Studiile sugerează că uleiul de măsline, datorită proprietăților sale antiinflamatorii și antioxidante, poate reduce riscul de boli cardiovasculare, cancer și afecțiuni neurodegenerative.

Somon și păstrăv: Consumă pește săptămânal, deoarece este bogat în acizi grași omega-3 și vitamina D, ambele cruciale pentru sănătatea inimii și funcționarea celulelor. Consumul regulat de pește a fost asociat cu un risc mai scăzut de deces din cauza bolilor cardiovasculare, a cancerului și a bolii Alzheimer.

Ciocolată neagră: Roizen include zilnic o cantitate mică de ciocolată neagră pentru beneficiile sale pentru sănătatea inimii, cum ar fi scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului, datorită conținutului său de antioxidanți.

Ciupercile: Consumate de cel puțin cinci ori pe săptămână, ciupercile sunt considerate o „vitamină a longevității” datorită conținutului lor de ergotioneină, care are efecte antioxidante și antiinflamatorii.

Avocado: Consumul săptămânal de avocado ajută la scăderea riscului de boli cardiovasculare, principala cauză de deces la nivel global, deoarece conține grăsimi sănătoase.

Conopidă: Consumul de conopidă este asociat cu un risc mai scăzut de cancer și boli cronice, precum Alzheimer și boli de inimă.

Dieta lui Roizen reflectă accentul pus pe alimentele antiinflamatoare, bogate în nutrienți, care susțin sănătatea pe termen lung și pot prelungi durata de viață.

Citește și: Lucrul numărul 1 pe care un cardiolog dorește ca oamenii să-l evite pentru a avea o inimă sănătoasă / Contribuie la creșterea nivelului de colesterol rău, care poate duce la blocarea arterelor

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Michael Roizen/Pexels (colaj G4Food)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *