Puține ingrediente, dar bune, decise și bine definite, în această rețetă de spaghetti cu creveți. Un fel de mâncare cu un gust care cu greu poate suferi variații: e atat de bun și plin de arome încât nu vrem să modificăm niciodată nimic la el. Și extrem de rapid: în timp fierb pastele e gata și sosul, în total e suficient un sfert de oră în total.
Dacă alegem din start creveți deja decojiți, e și mai simplu. De la cap la coadă, dealtfel, e o rețetă foarte simplă dar simplitatea este invers proporțională cu efectul.
Ingrediente pentru 4 persoane
350 g de spaghetti
500 g roșii cherry, dar merg și alte soiuri, în lipsă, tăiate cuburi
500 g creveți
sare, ulei, suc de lămâie, usturoi, ardei iute, pătrunjel
Procedeu
Se fierb pastele în apă cu puțină sare adăugându-le când aceasta dă în clocot. Se lasă al dente și se scurg când sunt gata.
Între timp, într-o tigaie antiaderentă adăugăm un cățel de usturoi tăiat felii subțiri, cu care aromatizăm 4 linguri de ulei atunci când se încălzește și apoi îl eliminăm.
Odată eliminat usturoiul, se adaugă roșiile cherry tăiate în două, cu sau fără coajă, cum preferă fiecare.
După ce roșiile au stat circa 2 minute pe flacăra vioaie, amestecând, se adaugă creveții gata curățați. Îi amestecăm cu roșiile în tigaie și stingem focul și acoperim cu capac.
Adăugăm apoi și puțin ardei iute, dacă preferăm acest gust, apoi pătrunjel tocat mărunt și puțin suc de lămâie.
Se adaugă imediat pastele spaghetti deaspra, se amalgamează, se așpteaptă două minute și se pot servi, completând eventual cu puțin piper, mai ales dacă nu am folosit ardei iute.
Opțional, în acest fel de spaghetti cu creveți mai poate putem adăuga ingrediente care pot intensifica savoarea dar nu vin în contradicție cu creveții: dovlecei soté sau roșii uscate, alegerile ideale.