Instructoare de fitness de 67 de ani și care arată ca de 40, cu peste 1 milion de followers: iată cum se hrănește ca să se mențină în formă

alimentatie sanatoasa proteine si grasimi sanatoase dieta saraca in carbohidrati smoothie vegetal ulei MCT purbere proteica foto: https://www.easyfitnessover50.com

Mai multe studii arată că după o anumită vârstă mulți oameni tind să ia în greutate, fapt care dincolo de valențele estetice poate comporta riscuri pentru sănătate. Motiv pentru care devin importante toate strategiile pentru a menținerea constant a greutății și rămânerea în formă. Karen Brown, o instructoare de fitness de 67 de ani, cu peste 1 milion de follower, a împărtășit publicației americane parade.com principiile importante pe care le aplică pentru a se menține în formă și ce mănâncă în fiecare dimineață.

Dieta sa se inspiră de la stilul Paleo, iar ea o definește ca dietă primordială: legume, fructe, proteine animale de calitate, uleiuri sănătoase care conțin Omega-3, nuci și semințe. Din dieta ei lipsesc cerealele, zahărul și mâncărurile ultraprocesate.

Cea mai importantă condiție a longevității

Și mai important, în afară de lista de alimente, este însă principiul alimentar pe care ține să îl sublinieze: în loc să calculeze caloriile,  încearcă să își mențină cât mai constantă glicemia. Tocmai din acest motiv aportul de carbohidrați din dieta sa este minim și dă prioritate în alimentație proteinelor și grăsimilor sănătoase.

Metabolismul fiecăruia este afectat de numărul de vârfuri glicemice pe care le înregistrează într-o zi, explică ea. Menținerea glicemiei la niveluri scăzute, fără aceste vârfuri, este factorul cheie al longevității, în condiții generale de sănătate.

Din propria experiență, ea spune că se simte cel mai bine atunci când nu mănâncă pâine și alte alimente bogate în carbohidrați. „Mi se pare că atunci când consumam pâine și cereale creștea starea de inflamație și tindeam să iau în greutate. Aceasta este experiența mea personală. De când am încetat să le mai mănânc, simptomele de menopauză au dispărut și la fel și mare parte din grăsimea abdominală”, explică ea.

Altă regulă importantă, Karen nu mănâncă după ora 17.30. „Aceasta face diferența. Nemâncând timp de 12 sau mai mult, corpul devine un foarte bun consumator de grăsimi, în loc să folosească carbohidrați ca să se alimenteze”, spune ea.

Ce mănâncă mereu la micul dejun

Aproximativ același lucru în fiecare zi. Mai precis, două ouă de găină crescută în aer liber, fierte. Împreună cu un smoothie din: afine sălbatice, semințe de chia și de in, proteine bio provenite din vegetale fermentate și ulei MCT.  Acestea sunt un grup de grăsimi cu lanț mediu care în loc să fie stocate de organism sunt metabolizate rapid, devenind instant o sursă de energie. Uneori adaugă în același smoothie și alge, sau fructe cu indice glicemic scăzut, prebiotice și probiotice.

Iată cum motivează ea alegerile, în afară de faptul că îi plac la gust: ouăle sunt o foarte bună sursă de proteine, grăsimi nesaturate și vitamina D; pulberea proteică, semințele de chia și de in conțin și ele proteine; afinele sunt pline de antioxidanți, de care beneficiază creierul și inima. Iar uleiul MCT înseamnă grăsimi sănătoase.

Greșeala pe care o fac dimineața cei mai mulți oameni

În calitatea sa de health coach, ea spune că cea mai mare greșeală legată de micul dejun este aceea de a mânca cereale care conțin zahăr adăugat. Este calea cea mai sigură pentru a nu avea energie – că atunci când se atinge vârful glicemic corpul intră în modalitatea în care acumulează grăsimi, avertizează ea.

Atenție, însă, și la smoothie, și acestea pot fi bogate în zahăr, adică nu ideale, dacă sunt făcute din fructe și nu din verdețuri și alte legume.

Ea insistă că micul dejun trebuie să dea prioritate alimentelor integrale bogate în proteine, grăsimi sănătoase și fibre. Și, totodată, să evite pe cât posibil carbohidrații în general și  cu atât mai mult zahărul.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

foto: https://www.easyfitnessover50.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *