Premieră gastronomică la Târgul de la Polovragi: caracatiță pe grătar/„Ne-am asumat riscul de a oferi fructe de mare în patria tocanului de oaie” – Ana-Maria Buică

fructe de mare, Polovragi, scrumbie de Dunare, Teleorman foto: G4Food

Soții Buică, proprietari ai unui restaurant din Roșiorii de Vede, participă pentru prima oară la renumitul Târg de la Polovragi, unul dintre cele mai mari din România, oferta lor culinară fiind una inedită pentru acest eveniment tradițional pastoral: scrumbie la grătar și fructe de mare: 

”Suntem o echipă plecată din Teleorman, obișnuim să mergem la numeroase târguri și festivaluri din țară. Aici, avem o experiență…probabil că pe viitor va fi mult mai bine în zonă. Am ajuns la Polovragi cu vestitele noastre fructe de mare”, a declarat Ana-Maria Buică pentru canalul de youtube Lantulalimentar.ro.

Locuitorii din zona submontană a județelor Gorj și Vâlcea nu sunt consumatori de fructe de mare. Prin urmare nu au făcut coadă la standul cu midii și creveți, așa cum au făcut la grătarele cu mici și cu coaste de porc. 

”Încercăm momentan să fim pe placul clienților, dar oamenii nu sunt obișnuiți aici în zonă cu ceea ce înseamnă fructe de mare, cum le spunem noi, delicatesuri. Probabil că vom mai încerca și la anul. Fiecare trebuie să știe și să încerce, măcar o dată, să guste fructele de mare”.

fructe de mare, Polovragi, scrumbie de Dunare, Teleorman
foto: G4food

Soții Buică, proprietarii restaurantului ”Timpuri vechi”, din Roșiorii de Vede, au declarat că și-au asumat riscul de a oferi la târg, în ”patria tocanului” ( un produs din carne de oaie fiartă în seul propriu, fără legume, specific zonei pastorale din nordul județelor Gorj și Vâlcea ), fructe de mare:

”Am zis că venim cu produse noi și că, în felul acesta, și curiozitatea va fi mult mai mare. Oamenii vin mai mult să ne întrebe ce oferim, un procent de 5% mai și cumpără. Am gătit inele de calamar și creveți pane, scrumbie de Dunăre pe grătar, caracatiță, creveți argentinieni, midii în cochilie și hamsia cum – ne place nouă să spunem – doar noi știm să o facem”.

fructe de mare, Polovragi, scrumbie de Dunare, Teleorman
foto: G4Food

”Noi avem un restaurant, ”Timpuri vechi”, în Roșiorii de Vede, însă activitatea noastră se desfășoară și în București, la festivaluri street, unde clienții ne caută și revin permanent”, a precizat Ana-Maria Buică.

Caracatița pe grătar a stârnit curiozitatea vizitatorilor din târg, unii scoțând banii din buzunar ca să cumpere o porție-două:

”Ei spun că gustul caracatiței este asemănător cu cel al cărnii de pui”.

Ana-Maria Buică este de profesie jurist și lucrează în HoReCa de peste 20 de ani. 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

foto: G4Food

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *