Desert bun și pentru diabetici: Fursecuri cu dovleac și condimente aromate

fursecuri Sursa foto: Pexels

Aromele puternice de melasă, scorțișoară, ghimbir, ienibahar și nucșoară fac aceste fursecuri de dovleac să fie delicioase și sănătoase, bune chiar și pentru diabetici. Mai mult, potrivit eatingwell.com, aceste fursecuri sunt fără adaos de unt și pot fi preparate din făină de grâu integral. De asemenea, au o textură perfectă pentru o prăjitură tip sendviș, așa că, dacă doriți, le-ați putea umple cu o cremă de brânză ușor îndulcită.

Ingrediente pentru fursecurile cu dovleac, bune și pentru diabetici

  • 2/3 cană făină de patiserie integrală
  • ⅔ cană făină universală
  • 1 linguriță praf de copt
  • ½ linguriță de bicarbonat de sodiu
  • ½ linguriță sare
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • ½ linguriță de ghimbir măcinat
  • ¼ de linguriță de ienibahar măcinat
  • 1/4 linguriță de nucșoară proaspăt rasă
  • 2 ouă mari
  • 3/4 cană zahăr brun
  • 3/4 cană piure de dovleac
  • ¼ cană ulei de canola
  • ¼ cană melasă
  • 1 cană stafide

Mod de preparare a fursecurilor cu dovleac, bune și pentru diabetici

  • Preîncălziți cuptorul la 170 de grade Celsius. Acoperiți 3 foi de copt cu puțin ulei.
  • Se amestecă într-un castron mare făina integrală, făina universală, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sare, scorțișoară, ghimbir, ienibahar și nucșoară. Bateți ouăle, zahărul brun, dovleacul, uleiul și melasa, într-un al doilea castron, până se combină bine. Se amestecă ingredientele umede și stafidele cu ingredientele uscate, până se combină bine.
  • Puneți aluatul, cu lingura, pe foile de copt pregătite, și lăsați circa 4 centimetri distanța între fursecuri.
  • Coaceți fursecurile până când sunt ferme la atingere și devin ușor aurii deasupra. Transferați-le, apoi, pe un grătar pentru a se răci.

Ponturi

  • Păstrați fursecurile într-un recipient ermetic, cu hârtie cerată între straturi, timp de până la două zile sau congelați-le, pentru a le păstra o perioadă mai lungă.
  • Făina integrală de patiserie este măcinată din grâu moale. Conține mai puțin gluten decât făina integrală obișnuită și ajută la asigurarea unui produs fraged, în special la produsele de panificație delicate, oferind, în același timp beneficiile nutriționale ale cerealelor integrale. Cel mai bine o păstrați într-un recipient etanș la congelator.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *