Top 3 rețete din serialul ,,The Bear” pe care să le încerci

the bear, paste, cannoli, tarta, retete, foodlife, calatorii culinare Captura foto după https://www.tvinsider.com/show/the-bear/

Poate ați auzit sau chiar ați vizionat serialul ,,The Bear”, unde există o mulțime de inspirații culinare. Am ales câteva rețete simple făcute de personajele îndrăgite pe care puteți încerca să le preparați.

Tartă cu legume

O parte din meniul reînnoit al lui Carmy este o tartă mică și colorată, care pare a fi plină de legume feliate delicat și aranjate. Una dintre opțiuni pentru a vă ajuta să realizați această rețetă de legume-patiserie, este tarta cu cartofi, praz cu Gochujang și miere. Această rețetă poate fi modificată în mini tarte, trebuie doar să scurtați timpul de coacere și să urmăriți tartele cu atenție.

Sursa foto: https://www.eatingwell.com/recipe/7921245/potato-leek-tart-with-gochujang-honey/

Ingrediente

1 foaie pătrată de patiserie pufoasă, decongelată, rece

2 linguri gochujang (o pastă de ardei iute populară în bucătăria coreeană)

1 lingură de miere

1 lingură ulei de măsline extravirgin

2 linguri de apă fierbinte

1 praz mare, numai partea albă și cea verde deschis, curățat, clătit bine, feliat subțire și uscat

1 cartof rustic mare, decojit și tăiat felii subțiri

¼ linguriță sare

¼ linguriță piper măcinat

2 lingurițe semințe de susan

1 lingură de arpagic proaspăt tocat

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 190 gr C. Întindeți pe o tavă, hârtia de copt. Așezați foietajul plat. Înțepați peste tot cu o furculiță. Îndoiți părțile laterale pentru a forma o margine. Se unge cu puțină apă pentru a sigila marginile și se încrețește ușor cu o furculiță. Se lasă deoparte în frigider.

Apoi, amestecați gochujang, mierea și uleiul într-un castron de mărime medie. Se adaugă apă caldă și se amestecă până la omogenizare. Se pun deoparte 2 linguri din amestec pentru final. Se adaugă prazul, cartoful, sarea și piperul în castron și se amestecă pentru a se acoperi. Răspândiți câteva felii de praz peste foaia de patiserie, apoi așezați cartofii și prazul rămas într-un singur strat în interiorul marginilor. Se presară cu semințe de susan.

Coaceți tarta, rotind tava din față în spate la jumătatea timpului, până când crusta este aurie pe toată suprafața și cartofii și prazul sunt fragede când sunt străpunse cu un cuțit. Între 50 și 55 de minute.

Lăsați să se răcească timp de 5 minute. Stropiți cu cele 2 linguri de sos rezervate și presărați cu arpagic. Se servește cald sau la temperatura camerei.

Ravioli cu mazăre și mousse de parmezan

Chef Carmy decide că meniul The Bear ar trebui să se schimbe în fiecare zi, asta înseamnă revenirea ravioli în meniu. Într-o anumită zi, ravioli sunt serviți cu mazăre proaspătă și o spumă de parmezan. Desigur, puteți înlocui pastele cumpărate de la magazin cu propriile paste făcute manual, pentru o experiență mai gustoasă care se dublează cu un proiect distractiv.

https://rusticjoyfulfood.com/creamy-parmesan-peas-ravioli/

Ingrediente

1 cutie mare sau 2 mici de paste proaspete

1/2 căni de smântână pentru gătit

1 pachet de unt

1 cană de parmezan ras

1 linguriță de piper negru măcinat

1/2 linguriță de sare

1/2 cană apă de la paste

2 căni de mazăre congelată

Mod de preparare

Fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Rezervați 1/2 cană de lichid de gătit. După ce ați scurs pastele, nu le clătiți. Turnați smântâna, sarea, piperul, untul, parmezanul și apa pentru paste înapoi în cratița fierbinte și bateți până când începe să se îngroașe, aproximativ 3 minute. Se adaugă pastele în oală și și se amestecă ușor pentru a le acoperi. Adăugați mazărea și gătiți timp de aproximativ 5 minute. Brânza se va topi și veți avea un sos perfect. Serviți cu mai multă brânză, un strop de ulei de măsline bun și un strop de lămâie proaspătă, dacă doriți.

Cannoli

Un cannoli clasic devine subiect de inspirație pentru bucătarii din emisiune. Aceștia îl modifică față de rețetaa originală, în care aluatul de patiserie crocant este modelat într-un tub și umplut cu o cremă bogată de ricotta-mascarpone cu parfum de citrice.

https://www.foodandwine.com/cannoli-7253421

Ingrediente

Aluat
1 1/2 căni făină, plus mai multă pentru suprafața de lucru și aluat

3 linguri unt rece nesărat, tăiat cubulețe

3/4 linguriță sare

1/8 linguriță scorțișoară măcinată

4 linguri de apă rece

3 linguri Marsala

1 albuș de ou mare, bătut

Ulei de nucă de cocos (400 de grame) sau untură

Spray de gătit

Umplutură

1 cană de brânză ricotta din lapte integral, scursă

200 de grame de brânză mascarpone

3/4 cană de zahăr pudră

1 1/2 lingurițe de coajă proaspătă de portocală (de la 1 portocală)

1/2 de baton de ciocolată amăruie (70% cacao), tocat (1/3 cană)

1/4 cană fistic prăjit sărat tocat fin

Mod de preparare

Aluat

Puneți făina, untul, sarea și scorțișoara într-un robot de bucătărie și amestecați până când untul este complet încorporat în făină, aproximativ 10 pulsații. Se adaugă apa și Marsala și se procesează până când aluatul formează o bilă moale și lipicioasă, aproximativ 2 minute. Se transferă într-un castron de mărime medie ușor uns, se acoperă și se lasă să stea la temperatura camerei timp de 1 oră sau la frigider timp de până la 24 de ore.

Se scoate aluatul din castron și se așază pe o suprafață de lucru bine presărată cu făină. Se presară abundent aluatul cu făină și se întinde pentru a forma un cerc, nu foarte subțire. Se șterge excesul de făină de pe suprafața aluatului și se unge uniform cu albuș de ou (nu se aruncă albușul rămas). Se îndoaie aluatul în două și se pudrează cu făină suplimentară, se întinde din nou. Tăiați din aluat cât mai multe rondele. Repetați operațiunea. În final veți obținee 14 până la 16 rondele în total.

Se încălzește uleiul de nucă de cocos într-o oală mare, la foc mediu-mare, până când ajunge la 180 de grade. Se ung ușor formele cannoli cu spray de gătit. Se înfășoară rondelele de aluat în jurul formelor unse și se tamponează aluatul cu albușul de ou rămas în zona unde rondelele se suprapun, pentru a le lipi. Se sigilează aluatul, având grijă să nu ajungă albușul de ou pe formele cannoli. Se tapetează o tavă cu foaie mare de copt.

Lucrând în 4 reprize, coborâți încet formele de cannoli pregătite în uleiul fierbinte și prăjiți până când se umflă și se rumenesc, 2-3 minute. Se transferă formele de cannoli gătite pe foaia de copt pregătită. În timp ce cojile de cannoli sunt încă fierbinți, țineți fiecare coajă de cannoli cu ajutorul unui clește și bateți capătul ascuțit al formei de cannoli pe o suprafață de lucru până când coaja de cannoli alunecă. Se îndepărtează forma și se lasă să se răcească înainte de a se umple cu cremă. Lăsați cochiliile să se răcească până la temperatura camerei, aproximativ 30 de minute. Se folosesc imediat sau se păstrează într-un recipient ermetic până la o săptămână.

Umplutură

Se bat ricotta și mascarpone cu un mixer, la viteză mare, până se îngroașă ăuțin, 2 până la 3 minute. Se adaugă zahărul pudră și coaja de portocală și se bate la viteză mare până se îngroașă, aproximativ 1 minut și 30 de secunde. Se transferă într-un poș, se taie capătul și se introduc câte 2 linguri de umplutură în fiecare coajă de cannoli. Se înmoaie fiecare capăt expus al cojii în ciocolată tocată sau fistic tocat. Se servesc imediat.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *