Ceaiul albastru, infuzia originală care te ajută să slăbești. Are efect diuretic și accelerează metabolismul

ceai, ceai albastru, ceai oolong, nutritie Sursa foro: Pexels

Acest ceai se caracterizează printr-o culoare albastru electric atrăgătoare și prin multiplele beneficii pentru organism, care merg dincolo de pierderea în greutate, susține MujerHoy. Cum un remediu miraculos pentru slăbit într-un timp scurt nu există, ne luptăm zilnic cu diete și aparatele de la sala de sport. Dar există anumite trucuri care ne pot ajuta, cum ar fi infuziile pentru slăbit.

Pe lângă beneficiile incredibile pentru organism, ceaiul albastru se remarcă și prin exotism. Se numește și ceaiul Oolong, este originar din sud-estul Asiei și se caracterizează prin culoarea sa albastru electric. Aceasta se datorează plantei din care este obținut, Clitoria ternatea, cunoscută și sub numele de mazăre albastră fluture, mazăre albastră sau aripa porumbelului asiatic.

Această băutură nu se remarcă doar prin culoarea sa extraordinară, ci și prin capacitatea de a-și schimba culoarea cu o mică modificare a pH-ului. De exemplu, dacă îi adaugi câteva picături de lămâie, ceaiul albastru va căpăta o culoare purpurie incredibilă, iar dacă îl amesteci cu frunze de hibiscus, vei obține un ceai roșu surprinzător.

Studiile recente au demonstrat că ceaiul albastru oferă mai multe beneficii pentru sănătate, inclusiv proprietăți de stimulare a sistemului imunitar, capacitate cognitivă îmbunătățită și pierdere în greutate.

Ceaiul albastru ca ajutor pentru slăbit

Ceaiul albastru te poate ajuta să pierzi în greutate prin prevenirea și combaterea ficatului gras, deoarece acest lucru poate provoca o creștere în greutate, mai ales în zona abdominală. Această băutură ajută la arderea grăsimii abdominale datorită conținutului său de EGCG (galat de epigalocatechină), care accelerează procesul de ardere a caloriilor prin accelerarea metabolismului.

Pe de altă parte, antioxidanții din acest ceai au demonstrat proprietăți antiinflamatorii și diuretice, ajutând la detoxifiem corpului și eliminând retenția de lichide. Un aspect important, mai ales în perioadele cu temperaturi ridicate, ca acum, când retenția de apă este responsabilă pentru senzația de umflare,

În plus, datorită conținutului său de cafeină, unul dintre beneficiile sale este că accelerează metabolismul, favorizând astfel consumul de grăsime.

Alte beneficii ale ceaiului albastru

Analgezic și antipiretic natural:

Ceaiul albastru este cunoscut pentru faptul că este un paracetamol natural, care scade temperatura corporală în caz de febră. Conform unei cercetări, extractul acestei plante reduce temperatura corporală timp de cinci ore după ce l-ai aplicat. Acest efect se produce prin dilatarea vaselor sanguine, producând efectul de răcire a sângelui.

Antioxidant:

La fel ca ceaiul verde, ceaiul albastru este antioxidant, ajută la combaterea îmbătrânirii celulare și la formarea radicalilor liberi. Consumul regulat de ceai Oolong te va ajuta să îți menții pielea și celulele în stare bună, întârziind îmbătrânirea și menținând sănătatea generală.

Reduce colesterolul:

În plus, consumul frecvent de ceai albastru favorizează o mai bună metabolizare a grăsimilor în ficat, ajutând astfel la reducerea colesterolului în mod natural. Acest lucru are un impact direct asupra sănătății cardiovasculare, deoarece, având colesterolul scăzut, avem un risc mai mic de a suferi un infarct.

Îmbunătățește sănătatea dentară:

Conținutul ridicat de fluor din frunzele de ceai poate fi benefic pentru sănătatea dentară. O cercetare publicată de Universitatea Oxford a arătat că polifenolii din ceai ajută la prevenirea cariilor dentare, eliminarea plăcii și combaterea infecțiilor în cavitatea bucală.

Cum să consumi ceaiul albastru

Consumă între 2 și 3 cești pe zi, fără a adăuga zahăr sau alți îndulcitori, cu o oră înainte sau o oră după mese. Nu este recomandat să-l consumi imediat după masă, deoarece conținutul său de taninuri poate interfera cu absorbția corectă a fierului din alimente. Prepară băutura adăugând frunzele de ceai într-o cană cu apă proaspăt fiartă. Lasă-l să infuzeze timp de 3 minute. După acest timp, strecoară-l și bea-l.

Contraindicații ale consumului de ceai albastru

Ceaiul albastru sau ceaiul oolong a fost consumat timp de secole și este considerat sigur. Singurele contraindicații cunoscute sunt cele legate de consumul de cafeină, afirmă Replantea pe blogul său. Consumul excesiv de cafeină poate duce la anxietate, dureri de cap, insomnie sau tahicardie.

Conform Autorității Europene pentru Siguranța Alimentară, se consideră sigur consumul a până la 400 mg de cafeină pe zi. Deoarece o ceașcă de ceai oolong are aproximativ 40 mg de cafeină, 2 sau 3 cești de ceai pe zi nu ar trebui să conțină o cantitate excesivă de cafeină.

Consumul de cafeină nu este însă recomandat copiilor și adolescenților, femeilor însărcinate sau care alăptează, nici persoanelor cu probleme cardiovasculare sau neurologice.

În general, este bine să întrebi medicul înainte de orice modificare a regimului alimentar sau a dietei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foro: Pexels

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *