Salată festivă cu ton, rodii și avocado / O alegere echilibrată și elegantă pentru masa de sărbătoare

salata-festiva-ton Foto: G4Food

Dieta mediteraneană, evaluată ca fiind una dintre cele mai sănătoase stiluri alimentare, așa cum este însușită și respectată de cei din zonele mediteraneene nu se bazează pe impunerea unor reguli. Știi intuitiv ce pui în farfurie. Tradiția îi ghidează spre legume, pește, ulei de măsline, fructe, nuci și semințe. 

De ce să nu aducem acest echilibru și pe masa de sărbătoare? O salată poate fi în același timp hrănitoare, colorată și perfect aranjată pentru momente speciale – precum această combinație rafinată cu ton, rodii și avocado

Ingrediente

  • 120 de g de RIO Mare Filod’olio ton în ulei de măsline (nu necesită scurgerea uleiului, are exact cantitatea de ulei de măsline necesară pentru a păstra frăgezimea tonului)
  • 1 rodie
  • 1 avocado
  • 400 de g de frunze de salată, de care vă plac
  • 50 de g de miez de nucă

Pentru vinegretă

  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 lingură oțet balsamic
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 1 linguriță de miere
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare

  1. Rodia și avocado se curăță de coajă. Se aleg semințele de rodie, iar avocado se taie în cubulețe.
  2. Frunzele se spală și se lasă la uscat pe un prosop de hârtie. 
  3. Se amestecă ingredientele pentru vinegretă într-un borcan.
  4. Se pune salata pe un platou formând  o coroniță, se așează deasupra tonul fărâmițat, semințele de rodie, cuburile de avocado și nucile.
  5. Toarnă vinegreta chiar înainte de servire.

Se servește imediat pentru a păstra textura crocantă și prospețimea ingredientelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *