Ajapsandali, preparat georgian cu vinete/ Să-i zicem tocană, să-i zicem zacuscă sau ratatouille din Georgia? Este combinația vegetariană perfectă

ajapsandali Foto: cook4yourself.com

Unul dintre preparatele vegetariene georgiene preferate este ajapsandali, o tocană incredibil de aromată, făcută din vinete și alte legume.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Este surprinzător de ușor de făcut, iar combinația de gusturi neprețuită.

În esență, ajapsandali este un preparat georgian care poate fi comparat cu tocana și zacusca noastră sau ratatouille-ul franțuzesc. Să savurăm ultimele legume de toamnă, în această mâncărică pe care poate fi servită atât caldă, cât și rece, ca fel principal vegetarian sau ca garnitură.

Ingrediente

2 vinete mari

4-5 roșii coapte

2 ardei grași (roșu și verde)

1 ceapă mare

4-5 căței de usturoi

100 ml ulei de floarea-soarelui sau de măsline

1 legătură de pătrunjel proaspăt

1 legătură de pătrunjel

1 ardei iute roșu mic (opțional, pentru cine dorește picant)

Sare și piper.

Preparare ajapsandali

Tăiați vinetele în cuburi mari. Puneți-le într-o strecurătoare, presărați sare și lăsați-le să stea aproximativ 30 de minute pentru a elimina amăreala. Clătiți-le și uscați-le bine. Coaceți-le rapid în cuptor și curățați-le de coajă.

Tăiați ceapa julien și ardeii grași în cuburi. Încălziți uleiul într-o oală mare sau o cratiță adâncă. Căliți ceapa până devine translucidă, apoi adăugați ardeii.. Gătiți-le timp de 5-7 minute.

Tăiați roșiile în cuburi sau folosiți roșii pasate și turnați-le peste legume. După 5 minute adăugați și vinetele tăiate mic.

Adăugați sare și piper. Dacă folosiți ardei iute, tăiați-l mărunt și adăugați-l acum. Acoperiți vasul și lăsați preparatul să fiarbă la foc mic spre mediu timp de 25-35 de minute, până când toate legumele sunt moi, iar sosul s-a îngroșat.

Cu 5 minute înainte de a opri focul, adăugați usturoiul zdrobit.

Luați vasul de pe foc și adăugați verdeața proaspătă tocată. Amestecați bine. Ajapsandali este de multe ori mai gustos a doua zi. Se poate servi cald sau la temperatura camerei, garnisit cu verdeață suplimentară.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *