Le putem adăuga și peste bucățele de pâine, eventual prăjită, dar merg și fără, devenind un perfect mic dejun fără gluten. E vorba de feliile de dovlecel de sezon folosite în loc de baza clasică din aluat. Peste care se adaugă ingredientele tradiționale pentru pizza: sos de roșii, mozzarella și ierburi aromatice. E suficient un timp foarte scurt în cuptorul cu microunde și e gata.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Pot fi servite, foarte potrivit, la micul dejun, dar sunt și o gustare ideală între mese. La fel cum pot fi luate și la pachet, eventual între felii de pâine, cu o felie de șuncă și una de salată alături.
Pe același model, în afară de feliile de dovlecei se pot folosi și cele de vinete. Însă după ce le-am presărat cu puțină sare și le-am lăsat într-o sită câteva minute să piardă partea lichidă amară.
Ingrediente pentru 4 porții de felii de dovlecel pizza
-
1 dovlecel mai mare sau 2 mai mici, tăiat în felii groase de 1 cm
-
100 ml pastă de roșii de tip passata
-
50 g mozzarella dar merge și cașcaval sau alt tip de brânză
-
busuioc/oregano
-
sare
-
ulei de măsline
Procedeu
-
Spălați bine dovlecelul, curățați-l și tăiați-l în felii nu foarte subțiri, de circa 1 cm.
-
Condimentați pasta de roșii cu sare și ulei. Așezați feliile de dovlecel pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, care poate merge la microunde. Ungeți-le cu sos și coaceți-le aproximativ 2-3 minute în cuptorul cu microunde setat la putere medie. Alternativ, în cuptor sau în air fryer circa un sfert de oră, la 180°C.
-
Între timp, tăiați mozzarella cubulețe sau, dacă e o brânză mai tare, o radeți pe răzătoare.
-
Adăugați brânza peste mini-pizze și mai coaceți puțin, cât să se topească.
-
Feliile de dovlecei pizza sunt gata. Serviți-le calde sau călduțe, adăugând busuioc proaspăt chiar înainte de a le aduce la masă. Sau, alternativ, oregano.
- În afară de sos de roșii și mozzarella, peste felii se mai poate adăuga, la alegere, salam picant, ciuperci, ardei iute, bacon, ton, anșoa, măsline etc.