Atunci când organizați un eveniment sau ieșiți cu prietenii într-un bar local sau într-un pub, cheia pentru a vă impresiona cunoștințele este înțelegerea celor mai bune asocieri de mâncare și băutură, transmite barul Heritage Lounge din Parramatta, Australia.
Deși unii consideră că un cocktail delicios se va potrivi cu orice tip de mâncare, există, de fapt, anumite asocieri menite să excite papilele gustative. „Cei mai buni barmani de la localul nostru s-au adunat pentru a vă oferi această listă exclusivă de asocieri de top între mâncare și băutură. Nu uitați să le încercați data viitoare când ieșiți în oraș sau când organizați o cină acasă”, transmite Heritage Lounge.
Iată asocierile:
- Vin roșu cu mezeluri.
- Cocktail de gin cu un platou de brânzeturi.
- Vin alb și creveți.
- Bere și pui sfărâmicios.
- Porto și prăjitură cu brânză.
- Cocktail Margarita și tacos.
- Martini și stridii.
- Vin alb și sushi.
- Cocktail de tequila și un platou de fructe.
- Vin roșu și rață.
- Bere și carne uscată de vită.
- Gin cu gheață și brânză pecorino.
- Bourbon și legume murate.
- Brandy și negrese cu ciocolată.
- Rom și pui glazurat.
- Vin roșu și ravioli.
- Șampanie și homar.
- Bere și plăcintă cu carne de vită.
- Rom și unt de arahide.
- Cocktail cu vodcă și acadele acrișoare.
Citește și: Ce vinuri asociem la o masă tradițională de Paște: 5 experți ne recomandă pairinguri de încercat