15 lucruri interesante despre cafea | Cea mai bătrână pisică din lume a băut zilnic cafea/Unele companii încearcă să obțină cafea sintetică

Lucruri interesante și mai puțin știute despre cafea Foto: Freepik

Cafeaua este una dintre cele mai consumate băuturi, în întreaga lume. Știm cu toții istoria ei, dar iată și alte lucruri interesante și mai puțin știute despre cafea.

  1. Se crede despre cafeau că provine din regiunea Kaffa din Etiopia sau Yemen.
  2. O poveste despre originea cafelei a unui păstor de capre etiopian din secolul al IX-lea pe nume Kaldi, care și-a văzut caprele devenind deosebit de energice după ce a mâncat fructe de cafea în Etiopia.
  3. Povestea originii Yemenului implică un șeic pe nume Omar, care a fost exilat din Mokha și forțat să supraviețuiască mâncând boabe de cafea. După ce a prăjit și a mestecat boabele, Omar le-a fiert și a făcut prima ceașcă de cafea.
  4. Yemenul este, de asemenea, responsabil pentru prima utilizare documentată oficial a cafelei. Într-o mănăstire de sufiți din secolul al XV-lea, un grup de mistici musulmani a documentat prăjirea și prepararea cafelei pentru a rămâne vigilenți în timpul ritualurilor.
  5. Alte argumente subliniază că, deși există aproximativ 6.000 de soiuri de cafea, genetica originală poate fi găsită în Ethipoia.
  6. Deși păstorul de capre, care se pare că a descoperit cafeaua, a pregătit-o sub formă de ceai, cafeaua a fost mestecată inițial. Chiar și astăzi, boabele de cafea întregi sunt înmuiate în apă și infuzate cu condimente și sunt mestecate, în Africa.
  7. Albinele sunt atrase de plantele de cafea; se bucură de efectele cofeinei, iar cercetătorii au descoperit că le poate ajuta memoria pe termen lung.
  8. Cea mai bătrână pisică din lume a băut cafea în fiecare zi.
  9. Unele companii încearcă să facă cafea sintetică, fără planta de cafea.
  10. Stația Spațială Internațională (ISS) este aprovizionată cu cafea instant pentru astronauții săi. Aceasta este singura formă de cafea care poate supraviețui condițiilor dificile ale călătoriilor în spațiu.
  11. În Indonezia, Kopi Luwak (o pisică mică din junglă) este hrănită cu boabe de cafea verzi. Boabele sunt apoi colectate din excrementele pisicilor. Se spune că enzimele digestive din sistemul digestiv al lui Kopi Luwak conferă cafelei o aromă unică.
  12. În Thailanda, elefanții sunt hrăniți cu boabe de cafea pentru a crea cafea Black Ivory. Aceasta poate costa până la 1.100 USD per kilogram, ceea ce o face cea mai scumpă cafea din lume.
  13. Practica Taseografiei folosește zațul de cafea în ceștile de cafea finite pentru a citi viitorul.
  14. Cofeina extrasă din cafeaua decofeinizată este vândută companiilor farmaceutice și producătorilor de sifon.
  15. Zațul de cafea poate fi folosit pentru fertilizarea plantelor și creșterea ciupercilor.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *