- Ziua Internațională a Burgerului este sărbătorită, în fiecare an, pe 28 mai, burgerul fiind unul dintre cele mai populare preparate alimentare din lume. Burgerii sunt gustoși, ieftini și rapid de gătit. Burgerii au căpătat o faimă internațională, fiind serviți cu diferite garnituri și condimente. Fie că sunt prăjiți, în ulei, la tigaie, fie că sunt preparați pe grătar, un lucru este sigur: burgerii sunt serviți, neapărat, într-o chiflă.
Pentru a răspunde noilor tendințe de consum alimentar, orientate către produse dietetice, producătorii au diversificat oferta cu burgeri pe bază de plante, materiile prime principale fiind soia, fasolea, mazărea, năutul.
Este o sfidare la adresa producției tradiționale de burgeri preparați din carne? O ofensă, un sacrilegiu?
G4Food l-a întrebat pe chef Adrian Solzaru, prezent, recent, la Grill Fest 2024, dacă, în opinia sa, există o diferență între burgerul de origine animală și cel de origine vegetală.
Adrian Solzaru: „Facem și burgeri dietetici, numai din legume, cu soia… Avem aici doar două produse că nu ne putem extinde mai mult, aceste produse nu au deloc carne.”
Reporter: Există deja o cerere pentru aceste produse?
Adrian Solzaru: „Sigur că da, sigur, deja am început să diversificăm oferta.”
Reporter: Dar nu există un conflict între burgerul din carne și burgerul vegetal?
Adrian Solzaru: „Sincer, eu nu fac diferența… Doar să ajungă în stomac, cu berica. Merge berea și cu burgerul vegetal.”
Revoluția alimentară aduce pe masa clienților produse noi, inovative, care se adaugă celor tradiționale.
G4Food înregistrează aceste schimbări în oferta agroalimentară generală, fără încerce să influențeze opțiunile celor care ne citesc.
Urmărește interviul integral pe canalul de YouTube Lanțul Alimentar:
DEX:
CHEF, chefuri, s. n. 1. Petrecere zgomotoasă cu mâncare, băutură (și cântec). …
CHEF, chefuri, s. n. 1. Petrecere zgomotoasă cu mâncare, băutură (și cântec). …
CHEF s. benchetuială, ospăț, petrecere, praznic, prăznuire, (pop.) …
cred ca va referiti la bucatar