Vinuri și Bucate Dobrogene/ Degustări de produse locale, conferințe și workshopuri culinare, în weekend, la Tulcea

dobrogean Festival „Vinuri și Bucate Dobogene”, Tulcea octombrie 2024

Târg-festivalul Vinuri și Bucate Dobrogene are loc în acest weekend la Restaurantul La Liman de pe Faleza Tulcea. La eveniment pot fi degustate sute de produse locale, iar tulcenii pot participa la dezbaterile din cadrul Congresului Regional de Gastronomie și Vin.

Sâmbătă și duminică intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Programul începe încă de vineri seara când are loc o cină de gală pregătită de Chef Ileana Braniște asezonată cu vinuri dobrogene de la patru crame locale. Rezervările sunt deschise la restaurant. Meniul special creat pentru acest eveniment conține: ⁠șuberek, lapți și icre cu pudră de alge,  ⁠supă groasă & aromată de raci, ⁠tochitură de porc cu midii,  ⁠sărmăluțe de berbecuț cu tomate coapte și vânătă confiată și ⁠ ⁠“dobrogeană” cu brânzeturi maturate și fructe confiate, alături de vinuri din regiune – de la Crama Histria, Crama Rasova, Domeniul Bogdan și Via Viticola Sarica Niculițel

Seara va fi animată de cei doi organizatori ai evenimentului, amfitrionii Cosmin Dragomir și Cezar Ioan, inițiatori ai demersurilor care au condus la instaurarea prin lege a unei Zile naționale pentru gastronomia și vinurile din România și organizatori ai Congresului regional de gastronomie dobrogeană

Seria de evenimente gratuite debutează sâmbătă, de la ora 12:00, pe terasa închisă a restaurantului, unde tulcenii sunt așteptați cu sute de produse dobrogene. Printre expozanți se numără Mos Iosif, Brânza TU!, Doza de Fresh (sucuri naturale), Moara Veche (băcănie), Țăranii Dobrogeni (băcănie).

Muzeul sarmalelor și colecții gastronomice dedicate peștelui și lactatelor

În același spațiu expozițional vor putea fi admirate parte din colecții GastroArt: zeci de ambalaje de lactate și cutii de brânză, etichete de conserve de pește sau cutii de caviar și alte exponate, unele cu o vechime de peste 100 de ani. Tot acolo publicul poate vedea parte din exponatele viitorului Muzeu al Sarmalelor: borcane, conserve, ambalaje de sarmale, cărți, obiecte promoționale, reclame și timbre cu și despre sarmale din zeci de țări de pe patru continente plus alte surprize.

Vor avea loc conferințe și dezbateri despre gastronomia locală.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *