Doi români cu experiență în HoReCa au devenit proprietari de restaurante pe insula Jersey din arhipelagul britanic 17 februarie Redacția 0 comentarii
Ce înseamnă a mânca intuitiv și care sunt condițiile pentru ca acest stil alimentar să fie unul benefic pentru sănătatea fizică și mintală 16 februarie Otilia Ignat 0 comentarii
Ministrul Mediului avertizează că statul român a plătit, până în prezent, o taxă de un miliard de euro pe plasticul nereciclat. El cere cooperarea tuturor instituțiilor din administrație pentru a face progrese în tratarea deșeurilor 13 februarie Redacția 0 comentarii
Incendiu devastator în timpul nopții la o fabrică de prelucrare a cărnii, în Italia. Căldura a topit obloanele locuințelor din apropiere 11 februarie Redacția 0 comentarii
Cosmin Iancu, producător de legume din județul Hunedoara: „Nimeni nu doreşte să mai asigure sere, decât dacă acestea sunt pe structură de sticlă” / Care este motivul 9 februarie Redacția 0 comentarii
Două modalități tradiționale tailandeze de a prepara cafeaua. Cum au apărut culturile în regat și care e diferența cu marile culturi intensive de cafea din Brazilia sau Vietnam 9 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Pastele de vineri seara. Tagliatelle cu ciuperci, bacon și smântână, rețeta tradițională italiană de pasta alla boscaiola 7 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Constanţa: Trei măcelării au fost închise de ANPC / Au fost retrase de la vânzare sute de kilograme de carne și produse procesate din carne 6 februarie Redacția 0 comentarii
Preţul cafelei arabica a atins un maxim istoric de aproape patru dolari pentru o livră, adică mai puțin de jumătate de kg 6 februarie Redacția 0 comentarii
Ministrul Agriculturii: Fermierii vor beneficia şi anul acesta de apă gratuită pe infrastructura principală de irigaţii 4 februarie Redacția 0 comentarii
Topul celor 10 alimente care nu ar trebui consumate împreună/ Un nutritionist explică de ce anumite combinații alimentare sunt nesănătoase 3 februarie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cum îți poate influența consumul de social media obiceiurile alimentare, potrivit experților 2 februarie Redacția 0 comentarii
Zece restaurante iconice din filme și seriale TV, care există în realitate / Pot fi vizitate și în unele chiar poți servi aceleași preparate ca și personajele din filme 2 februarie Redacția 0 comentarii
Oatly și Nespresso colaborează pentru a lansa capsule de cafea cu lapte de ovăz, ediție limitată / Capsulele sunt create special pentru aparatele de cafea Nespresso Vertuo 28 ianuarie Redacția 0 comentarii
Idee de mic dejun sănătos și sățios / Ovăz copt cu fructe și miere, într-o combinație de neratat 27 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
Cafeaua îți poate afecta visele / Cofeina consumată la ore târzii poate modifica faza REM a somnului, ceea ce înseamnă că visele tale pot deveni mai scurte sau mai puțin intense 26 ianuarie Angela Sabău 0 comentarii
Comisarul UE pentru economie, Valdis Dombrovskis, de la Davos: Vom răspunde proporțional la orice taxă impusă de președintele Trump dacă va fi nevoie. 13% din exporturile agroalimentare UE merg în Statele Unite 22 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Ceva dulce. Cum se face o cremă simplă de lămâie. Un desert simplu, cu două fursecuri alături. Dar se poate folosi și între straturile unui blat de tort 22 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Trump anunță că îl elimină pe chef José Andrés, fondatorul World Central Kitchen, din poziția de consultant la Casa Albă, pentru că nu este compatibil cu linia sa politică 22 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Curiozități agri-food 21 ianuarie: Cartofii pot absorbi și transmite semnale radio / Au proprietăți conductoare datorită conținutului lor de apă și săruri 21 ianuarie Redacția 0 comentarii
Cum încearcă localuri de tradiție din Italia să se unească pentru a rezista asaltului din partea cui poate oferi o chirie mai mare. Se caută idei de finanțare a locațiilor comerciale mai vechi de 50 de ani 21 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cum putem găti alimentele sous vide și de ce aceastea își conservă mai bine calitățile, preparate astfel. Gătitul în vid promite să nu fie doar o modă de moment și să reziste în timp 19 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cafeaua, motiv de frustrare în rândul fanilor prezenți la Australian Open / „Mi-a luat o zi și jumătate și câțiva kilometri de mers pe terenuri ca să găsesc o cafea” 15 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
O nouă specie de crustaceu, botezată după personajul Darth Vader din „Războiul Stelelor” / Descoperirea a fost făcută în Vietnam, unde izopodele gigantice au devenit o delicatesă scumpă 14 ianuarie Redacția 0 comentarii
Călărași: Protecţia Consumatorilor a dat amenzi de 122.000 de lei şi a închis temporar 6 locaţii 14 ianuarie Redacția 0 comentarii
Agricultura urbană: o nouă tendință în ultimii ani/ Marile orașe propun soluții de grădini și ferme urbane atât prin inițiative comunitare, cât și la nivelul start-up-urilor private 12 ianuarie Redacția 0 comentarii
În pană de idei după sărbători? O salată ultra tradițională de la Napoli poate rezolva problema. Insalata di rinforzo: conopidă, gogoșari în oțet, măsline, aromatizate cu capere și hamsii 7 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Studiu recent: Consumul de cafea poate avea efecte semnificative asupra compoziției florei bacteriene și sănătății intestinului 5 ianuarie Redacția 0 comentarii
Ce facem cu proviziile rămase prin frigider după Sărbători? Nutriționistul Tania Fântână: Multe feluri de mâncare pot fi refolosite într-o formă nouă 3 ianuarie Tania Fântână 0 comentarii
Incendiu la Târgul de Crăciun din Ploieşti din cauza unui aparat de gătit uitat sub tensiune/ Pompierii au intervenit cu o autospecială, nu au fost înregistrate victime 30 decembrie Redacția 0 comentarii
Pringles lansează o nouă aromă în gama Hot: „Blazin’ Fried Chicken” / Produsul este non-HFSS, adică nu conține niveluri ridicate de grăsimi, zahăr sau sare / Țările în care va fi disponibilă 21 decembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Ceva dulce. Brownies din pâine și ciocolată, pe care le putem tăia și decora ca niște brăduți. O idee pentru a refolosi pâinea rămasă din zilele de sărbătoare 9 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
E mai bine să mănânci înainte sau după ce mergi la sală? Iată ce recomandă o nutriționistă 4 decembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Deficiența de vitamina B12, pericolul ce îi pândește pe vegetarieni/ Ca să previi boli cardiovasculare, neurologice și anemia, trebuie să mănânci carne, pește, ouă și lactate 3 decembrie Redacția 0 comentarii
Faimoasa Martha Stewart recomandă un desert prietenos cu diabetul, pe care toată lumea îl va adora: Borcănașe cu cremă de lime și cocos/ Iată cum se prepară și ce sfaturi dau nutriționiștii 30 noiembrie Daniela Arnăutu 1 comentarii
Chifteluțe de conopidă. Ușor de făcut, se pot lua la pachet, poți să servești și colegii. Sunt bune și acasă, simple sau cu sos 26 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Fermierii americani cer administrației Trump protecție pentru lucrătorii lor: „Avem nevoie de certitudine și stabilitate” / Aproape jumătate din cei aproximativ 2 milioane de lucrători agricoli din SUA nu au statut legal 25 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Festival gastronomic și oenologic la Craiova, între 30 noiembrie – 1 decembrie 2024 / Degustări de vinuri și produse gourmet, lansări de produse noi și cursuri 23 noiembrie Redacția 0 comentarii
O companie din Australia a lansat un sortiment de foie gras din carne cultivată: „Deschidem un drum nou pentru alimentație folosind tehnologie inovatoare” 21 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Conducerea Fabricii de zahăr Luduș, acuzată de unii fermieri că nu respectă contractul și oferă sume mai mici pe tona de sfeclă/În replică, patronatul fabricii spune că este „o chestiune economică, între două firme private” 19 noiembrie Redacția 0 comentarii
Redescoperirea alimentelor fermentate prin prisma proprietăților lor digestive a creat o nouă nișă de business. Kefir și kombucha, în topul băuturilor cu probiotice naturale 18 noiembrie Redacția 0 comentarii
17 Noiembrie, Ziua Mondială a Baklavalei: Rețeta tradițională, transmisă din generație în generație, a fost păstrată cu sfințenie, iar prepararea implică așezarea a 40 de straturi subțiri de aluat, umplute cu fistic, nuci sau alune 17 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Morshynska, cel mai mare brand de apă minerală din Ucraina, intră pe piața din România / Concurează cu Dorna și Izvorul Minunilor 7 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Ministrul Agriculturii reiterează ideea că va demara un referendum „astfel încât politica agricolă comună să rămână separată de celelalte fonduri europene, din 2027” 1 noiembrie Redacția 0 comentarii
Presa bulgară: Imagini cutremurătoare, la frontiera bulgaro-turcă, cu transportul de vite din România 1 noiembrie Redacția 0 comentarii
Conservele de ton din Europa, „contaminare generalizată” cu mercur/Două ONG-uri trag un semnal de alarmă 29 octombrie Redacția 0 comentarii
Un milion de euro pentru controversata operă de artă „Comedian”, care constă dintr-o banană lipită cu bandă adezivă pe un perete / „Opera de artă” urmează să fie vândută la licitație 25 octombrie Redacția 0 comentarii
Lanțul de cofetării-patiserii Dulcinella România a lansat modelul de dezvoltare prin franciză și vrea ajungă la 200 de unități în următorii ani / Compania are, de asemenea, planuri pentru o nouă fabrică la Cernica, pe lângă cea existentă la Târgu Neamț 25 octombrie Redacția 0 comentarii
Accident cu o combină de recoltat porumbul/ Un bărbat din Alba şi-a prins mână în utilaj în timp ce acesta funcționa 16 octombrie Redacția 0 comentarii
Prevenirea risipei alimentare: Ministerul Agriculturii spune că platforma națională pentru reducerea risipei trebuie să fie finalizată până pe 30 iunie 2025 10 octombrie Redacția 0 comentarii