Un doctor recomandă să adopți, pentru Noul An, o strategie de slăbit inedită, fără a tăia caloriile sau carbohidrații / Alimentele indicate de el reduc riscurile pentru bolile cronice, stabilizează glicemia și reduc, în mod natural, poftele pentru gustările procesate și pline de zahăr

dieta sanatoasaBUN Sursa foto: Pexels

Conform datelor YouGov, numai în Marea Britanie, 45% dintre persoane vor promite să înceapă o dietă sau un regim de fitness ca parte a rezoluțiilor de Anul Nou. Practic, cu începutul anului 2025 la orizont, milioane de oameni se vor pregăti pentru a stabili noi obiective pentru a-și îmbunătăți sănătatea și bunăstarea.

Experții în sănătate susțin, potrivit express.co.uk, că secretul succesului în pierderea în greutate constă în stabilirea de obiective realizabile și menținerea consistenței.

Poți slăbi fără să numeri caloriile?

Intrarea în Noul An este, pentru mulți, și un moment de explorare a unor noi abordări, mai ales acolo unde numărarea caloriilor, reducerea carbohidraților sau dietele la modă au eșuat în trecut.

Profesorul Franklin Joseph, de la Clinica de slăbire Dr. Frank, a dezvăluit că este posibil să pierzi kilograme fără a număra obsesiv caloriile în fiecare zi. Profesorul crede că un compus natural găsit în fructe de pădure, ceai și chiar ciocolată poate ajuta la gestionarea greutății.

Polifenolii din anumite alimente, cheia procesului de slăbire

Profesorul Joseph a spus: „Atunci când încerci să pierzi în greutate, o dietă bogată în polifenoli poate ajuta la eliminarea kilogramelor.”

„Polifenolii – compuși naturali găsiți în fructele și legumele colorate – nu sunt doar atrăgători vizual, ci și aliați puternici în gestionarea greutății, reducând pofta de mâncare și îmbunătățind sănătatea generală.”

Profesorul Franklin a precizat: „Polifenolii acționează ca regulatori metabolici ai naturii. Ei îmbunătățesc metabolismul grăsimilor și ajută corpul să răspundă la semnalele de foame.”

Acești compuși sunt, de asemenea, cunoscuți pentru proprietățile lor antioxidante și antiinflamatorii, potrivit The Mirror.

Cercetările susțin ideea că o dietă bogată în polifenoli este benefică pentru menținerea unei siluete subțiri și prevenirea creșterii în greutate.

Rezultatele din vastul Studiu European Prospective asupra Cancerului și Nutriției au arătat că persoanele cu un consum mai mare de polifenoli nu au pus pe ele kilograme în plus atât de mult în decurs de cinci ani.

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


Prof. Joseph a adăugat: „Acești compuși nu vizează doar depozitarea grăsimilor, ci reduc inflamația și optimizează nivelurile hormonale pentru beneficii holistice.”

„Mănâncă alimente curcubeu”, în culori intense, este una dintre cele mai simple modalități de a spori aportul de polifenoli.

„Gândește-te la farfuria ta ca la o pânză a unui Pictor. Cu cât culorile sunt mai vibrante, cu atât mai mulți nutrienți și polifenoli obții. Culorile chiar contează pentru o dietă sănătoasă și favorabilă pierderii în greutate – mănâncă un curcubeu!,” recomandă prof. Joseph.

Ce alimentele sunt bogate în polifenoli și ajută la slăbit

  • Fructe de pădure închise la culoare: Afinele, murele și zmeura sunt bogate în antocianine, care promovează pierderea în greutate și îmbunătățesc sănătatea cardiovasculară.
  • Cartofi dulci mov: Aceste legume vibrant colorate sunt antiinflamatorii și dense în nutrienți.
  • Legume cu frunze verzi închise: Kale și sfecla elvețiană conțin mult mai mulți polifenoli decât salata iceberg.
  • Ceai verde: Plin de catechine, acesta stimulează metabolismul și susține pierderea în greutate.
  • Ciocolată neagră (70% sau mai mult cacao): Flavonoidele din ciocolata neagră pot ajuta la reducerea poftei de mâncare.
  • Ulei de măsline: Conține hidroxitirozol, asociat cu îmbunătățirea sănătății inimii și a metabolismului.
  • Fasole (mai ales fasolea neagră): Bogată în flavonoide și fibre, fasolea susține sănătatea metabolică și asigură sațietate pe termen lung.
  • Nuci: Nucile și migdalele sunt bogate în polifenoli și grăsimi sănătoase care promovează senzația de sațietate și sănătatea inimii.

Alimentele cu polifenoli scad poftele de junk food și ajută la slăbit

„Alimentele bogate în polifenoli nu doar că ajută la gestionarea greutății, dar oferă și beneficii pe termen lung pentru sănătate,” spune Prof. Joseph.

Aceste alimente reduc riscurile pentru bolile cronice, stabilizează glicemia și reduc în mod natural poftele pentru gustările procesate și pline de zahăr.

El a adăugat: „Când îți hrănești corpul cu acești nutrienți, vei observa mai puține pofte de mâncare pentru junk food, pentru că corpul tău este cu adevărat hrănit.  Nu complica lucrurile. Rămâi la alimente întregi, în culori naturale îndrăznețe, și nu doar că te vei simți mai bine, dar îți vei îmbunătăți și sănătatea”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *