Trufe cu lămâie și cocos, un desert foarte ușor de prepart și perfect ca propunere rece de vară, dar și ca soluție de ultim moment. Se prepară cât ai bate din palme și plac tuturor, cu umplutura lor parfumată de lămâie și cocos. Dincolo de faptul că se consumă rece, este un desert cu atât mai recomandat vara, cu cât nu trebuie să aprindem cuptorul.
Ingrediente pentru 4 porții de desert trufe de lămâie
- 150 g ricotta
- 100 g mascarpone
- 170 g fulgi de cocos sau făină
- 10 pișcoturi de șampanie sau, în lipsă, 1o biscuiți simpli – circa 100 g
- coaja și sucul de la 1 lămâie netratată
- 50 g zahăr
Procedeu
Într-un bol de lucru, amestecăm bine ricotta cu mascarpone și cu zahărul, apoi adăugăm biscuiții striviți manual, grosier.
Adăugăm sucul și coaja de lămâie: la acest capitol ar putea fi nevoie de o mică ajustare personală. E posibil să fie mai puțin suc, în funcție de mărimea lămâii, de intensitatea gustului acid etc. Deci adăugăm doar o parte de suc și completăm treptat până când găsim că gustul este echilibrat. În ce privește coaja, o putem adăuga de la început pe toată, este imposibil să fie prea mult, iar intensitatea ei aromatică se diminează parțial, aroma fiind dată și de uleiuri volatile.
Adăugăm apoi și fulgii sau făina de cocos și amestecăm bine, până obținem un amestec omogen. Se va lipi puțin de mâini, motiv pentru care procedăm în continuare astfel: formăm cu mâinile umezite câte o bilă din circa 1 linguriță cu vârf de compoziție și le trecem pe fiecare prin făină de cocos.
Când toate trufele sunt gata, le lăsăm la frigider cel puțin două ore înainte de a le servi. Aceste trufe cu lămâie și cocos se pot păstra la frigider până la 3 zile.
Citește și: Bulgărași cu nucă, un desert rapid, fără coacere, aromat și cu gust intens