Trucul pentru o supă-cremă perfectă, fără smântână / Un ingredient comun din cămară poate transforma o supă obișnuită într-una delicioasă

Supă-cremă delicioasă cu un ingredient comun FOTO: Dreamstime/Jacek Chabraszewski

Un ingredient comun pe care probabil îl ai deja la îndemână poate transforma o supă-cremă obișnuită într-o delicioasă supă cremoasă, fără a fi nevoie să folosești smântână, arată thespruceeats.com.

Partea amuzantă a supelor cremoase este că multe dintre cele mai bune supe nu au prea multă smântână. De obicei, o cantitate mică de smântână este adăugată la final pentru a completa gustul și a face supa mai fină. Deci, dacă este preparată corect, nu este greșit să adaugi un pic de smântână în supă.

Totuși, sunt momente în care ne dorim o textură cremoasă, dar nu și smântâna. Sau o supă mai groasă fără a depinde de smântână sau de amidon de porumb. Poate ești un vegan care preferă preparatele fără lactate. Pentru toate aceste momente, iată trucul cu fasole.

Cum funcționează trucul cu fasole

Este simplu: ia o parte din supa sau lichidul din supă și pune-l într-un blender împreună cu niște fasole cannellini (scursă și clătită) din conservă. Amestecă până obții o compoziție fină. Adaugă această mixtură în supa care fierbe și las-o să se gătească, dezvoltându-și aromele. Nu doar că arată cremoasă, dar și gustul va fi la fel de cremos!

Acest truc funcționează cel mai bine cu supe care au deja fasole în ele, dar nu înseamnă că nu poți să-l folosești și pentru supe fără fasole. De exemplu, supa cremă de broccoli sau supa cremoasă de ciuperci vor fi și mai gustoase cu ajutorul unei mici cantități de fasole pasată.

Începe cu aproximativ o jumătate de cană de fasole blenduită cu o cană de lichid pentru o oală de 2 litri de supă. Dacă nu este suficient, repetă procesul. Dacă vrei ca fasolea să fie complet ascunsă, asigură-te că o blenduiești până obții o textură foarte fină, astfel încât orice granulație a boabelor de fasole să fie complet distrusă.

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


Alte trucuri pentru supe cremoase fără smântână

Există și alte moduri de a face o supă cremoasă fără smântână. Un alt truc este să pasezi conopida fiartă sau prăjită. Are un gust neutru, asemănător cu cel al fasolei, ceea ce înseamnă că va fi aproape imposibil de detectat în supa ta delicioasă.

O altă idee este să pasezi o parte din supă și să o adaugi înapoi în oală. Acest truc funcționează foarte bine în supele care au cartofi sau dovleac de iarnă. Gândește-te la o supă cremă de cartofi dulci sau la o supă de dovleac prăjit. Dacă nu ești sigur, experimentează! Fă ajustări mici la rețetele tale preferate pentru a descoperi ce funcționează cel mai bine. Și amintește-ți, poți oricând să folosești acea conservă de fasole!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *