Trei procesatori din categoria IMM certificați ecologic au ajuns în finala Premiilor EUOrganic, decernate de Uniunea Europeană. Câștigătorul urmează să fie cunoscut luni 23 septembrie 2024, în cadrul galei de decernare a premiilor, la Bruxelles.
Cei trei finaliști sunt:
Biologon GmbH, Austria
Specializată în producția de musli organic amestecat manual și de produse tradiționale coapte crocante, această afacere de familie din Tirol, cu sediul în Hochfilzen, este dedicată producției de înaltă calitate din culturi certificate ecologic.
Firma colaborează cu fermieri ecologici, promovează un stil de viață organic și ridică gradul de conștientizare cu privire la sustenabilitate.
Mărcile lor „BioLifestyle” și „Peast Performance” includ produse alimentare organice și pe bază de plante. Producția lor folosește 100% energie verde și logistică ecologică, asigurând o amprentă ecologică scăzută. Biologon este angajată să aibă un impact pozitiv, oferind alimente delicioase, nutritive și sustenabile.
Gino Girolomoni Cooperativa Agricola, Italia
Situată în regiunea Marche, această cooperativă agricolă este specializată în producția de paste organice, urmând un model construit pe parcursul a peste 50 de ani. Fondată de pionierul agriculturii organice Gino Girolomoni în 1971, compania continuă misiunea sa, bazată pe respectul pentru pământ, grija pentru forța de muncă și promovarea agriculturii durabile.
Cooperativa a creat și un “ecosistem” care include o fundație culturală, servicii de ospitalitate și inițiative educative. Cu 80 de hectare de teren agricol organic, unități de procesare alimentate cu energie regenerabilă și o producție anuală de 9 milioane de tone de paste, sprijină peste 300 de fermieri și 60 de muncitori locali. Astăzi, cooperativa este un lider în comunitatea agricolă organică din Italia.
Organic Veggie Food GmbH, Germania
Din 1988, firma produce specialități 100% organice pe bază de plante, vândute sub brandul SOTO. Procesatorii se concentrează pe ingrediente naturale, evitând aditivii, adaosurile chimice și folosind un proces de producție minim.
Promovează agricultura ecologică prin selectarea ingredientelor locale și aprovizionarea directă de la fermieri contractați, care beneficiază de prețuri corecte.
Ei cultivă hrișcă, alac, ovăz și năut. Produsele lor de succes reflectă spiritul de pionierat, creativitatea și încrederea în partenerii lor regionali. Aproximativ 100 de angajați calificați lucrează în unitatea lor de producție sustenabilă din sudul Münchenului, care folosește energie solară, hidroelectrică și sisteme avansate de recuperare a căldurii.