Tehnologia de ultimă oră a făcut dintr-o țară mică, Olanda, un producător major de alimente / Statul este al doilea exportator mondial, după SUA, de produse agricole ca valoare

sera, trib, vegetale, dakota de nord Sursa foto: Barmalini | Dreamstime.com

Olanda înregistrat un succes remarcabil în agricultură în ultimele două decenii, datorită ambiției naționale de a produce de două ori mai multe alimente cu jumătate din resurse, transmite The Washington Post. În ciuda dimensiunilor sale reduse, țara este în prezent al doilea exportator mondial de produse agricole ca valoare, după Statele Unite, și este un exportator important de tehnologie agricolă și alimentară.

Sectorul agricol olandez inovează permanent, dezvoltând tehnologii din domenii precum carnea cultivată în laborator, agricultura verticală, semințe și sistemele robotizate de muls și recoltare. Aceste progrese se concentrează pe reducerea utilizării apei și a emisiilor de carbon și metan.

Olanda produce o cantitate semnificativă de animale și legume, fiind principalul exportator de carne din Europa și furnizând legume pentru o mare parte din Europa de Vest. Serele olandeze, care se întind pe o suprafață de aproximativ 9.700 de hectare, utilizează un minim de îngrășăminte și de apă, producând recolte care, altfel, ar necesita de zece ori mai mult teren în agricultura tradițională.

Agricultura ocupă mai mult de jumătate din suprafața țării. Concentrarea pe acest domeniu a început cu implicarea țării în secolul al XVII-lea în comerțul mondial cu mirodenii și a fost apoi intensificată de foametea din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Țara găzduiește astăzi centre majore de cercetare și dezvoltare pentru 15 dintre cele mai importante 20 de întreprinderi agroalimentare mondiale.

Citește și Fermierii olandezi se bazează pe acest robot de 185.000 de euro, cu inteligență artificială, pentru a elimina lalelele bolnave / Omul căruia i-a luat locul, despre vehicul: „E fantastic”

Eficiența este esențială în agricultura olandeză, serele beneficiind de medii controlate și de energie ieftină, deși creșterile recente ale prețurilor la energie reprezintă o provocare. Totodată, obiectivul guvernului de a reduce la jumătate emisiile de oxid de azot până în 2030 ar putea afecta creșterea intensivă a animalelor și stârni proteste din partea agricultorilor.

Tehnologia semințelor este un alt domeniu în care Olanda excelează. Companii precum Enza Zaden sunt lideri mondiali în cultivarea legumelor, investind masiv în cercetare pentru a dezvolta soiuri rezistente. Aceste eforturi includ crearea de semințe pentru fermele ecologice și de plante tolerante la sare pentru regiunile cu o calitate slabă a apei.

Agricultura de interior este, de asemenea, un obiectiv major. Societăți precum PlantLab folosesc medii controlate pentru a cultiva plante cu un consum minim de apă și fără pesticide, cu scopul de a obține randamente ridicate și produse bogate în nutrienți. Sistemele lor sunt concepute pentru a aproviziona eficient și durabil populațiile urbane mari.

Țara este, de asemenea, cunoscută pentru exporturile sale pe scară largă de ceapă, practicile avansate de creștere a porcilor și contribuțiile semnificative la producția de lactate și ouă. Companii precum Kipster revoluționează creșterea păsărilor de curte, punând accentul pe bunăstarea și durabilitatea animalelor.

Succesul exporturilor agricole ale Olandei este susținut de poziția strategică a țării și de logistica eficientă. Portul Rotterdam și aeroportul Schiphol sunt centre-cheie pentru comerțul mondial cu produse agricole. Angajamentul țării față de cercetare și dezvoltare, utilizarea eficientă a resurselor și practicile durabile au poziționat-o ca lider în sectorul agricol mondial.

Sursa foto: Barmalini | Dreamstime.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Comentarii

  1. Toate au gustul și aroma polistirenului și sînt sănătoase pe măsură. Merg mână în mînă cu produsele din industria suplimentelor alimentare și din industria farma care vin să completeze beneficiile alimentației cu roadele acestei agriculturi performante. Unde mai pui că inovează și în domeniul cărnii cultivate în laborator…

    • Gustul e de plastic , ca dealtfel orice leguma crescuta in aquaponic si nu in sol , dar ambitia si preocuparea din’totdeauna pt dezvoltare este admirabila. Insa articolul are multe inexactitati , cum este aceea ca exceleaza in carnea de vita fiind al doilea exportator din lume dupa USA, iar gustul carnii de vita exista, nu de porc. Fermele suiau familiale , iar mr Rutte i – a facut sa ajunga la disperare pe fermieri , existand chiar sinucideri Pt ca “ vacile polueaza”. , Nu folosesc putina apa, ci f multa ca si ingrasaminte. Cand norma de ingrasaminte s- a impus sa nu fie > 800 kg/ha, au ajuns la revolte. Romania nu ajunge in medie la 400 kg/ha sa foloseasca . Terenul lor e mail saraturos. Asa ca diferentele sunt multe si mari fata de agricultura romaneasca……..

  2. Cu gust sau fără gust trebuie să învățăm de la ei. Cine nu investește în tehnologie și eficiență va avea de suferit…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *