Te chinuie durerile de spate? Ceea ce mănânci te-ar putea ajuta!/Iată care sunt legumele, fructele, ceaiurile și condimentele care te-ar putea ajuta să eviți această problemă

dureri de spate Sursa foto: Pexels

Multe dintre activitățile și obiceiurile noastre zilnice contribuie la apariția durerilor de spate.  Printre acestea, cele mai importante sunt munca de birou, viața sedentară etc. Dar puțin știu că și ceea ce mâncăm ar putea fi un factor favorizant al acestei probleme. Potrivit centerforspineandortho.com, dieta antiinflamatoare poate fi cheia pentru ca durerile de spate să se reducă.

O dietă pe bază de plante, bogată în omega-3, este cea mai bună soluție pentru a evita sau a combate durerea.

S-a demonstrat că multe alimente reduc (sau cresc) inflamația, o cauză cunoscută a durerilor de spate. Așadar, atunci când aveți dureri de spate, schimbarea dietei vă poate ajuta să le evitați.

Consumați legume, pentru a încerca să combateți durerile de spate

O dietă pe bază de plante, care include semințe de in și chia, este, probabil, cel mai eficient remediu pentru a evita inflamația. Ideal este să consumați  semințele de in și chia în combinație cu pește bogat în omega-3, cum ar fi somonul, macroul, sardinele, heringul, codul negru, ton și păstrăv. „Fructele și legumele intens colorate sunt o parte importantă a unei diete antiinflamatorii”, spune Dana Greene, nutriționist.

Dacă sunteți în căutarea unor alimente care reduc durerile de spate și care să fie bogate în nutrienți, încercați morcovi, sfeclă, cartofi dulci, cireșe, fructe de pădure, struguri și vin roșu, rodie sau pepene verde, mai spune Greene. Ierburile și condimentele, inclusiv busuioc, scorțișoară, ghimbir, rozmarin, usturoi, curcumină, ceapă, oregano și turmeric sunt foarte bogate în agenți antiinflamatori. De asemenea, beți ceaiuri din plante, precum ceaiul verde, oolong și ceai alb.

Experții spun că uleiul de măsline, ceaiul verde și fructele și legumele viu colorate s-a dovedit că reduc inflamația la nivelul cartilajului coloanei vertebrale, ceea ce ajută la controlul durerilor de spate și a rigidității. Varza, spanacul si broccoli sunt cele mai importante alimente într-o o dietă antiinflamatoare, cu proprietati de combatere a durerilor de spate.

Alte alegeri alimentare bune pentru o dietă anti-durere sunt: avocado, nuci, migdale, nuci pecan și nuci braziliene sau proteine ​​slabe, cum ar fi puiul și curcanul. De asemenea, fasolea sau pudra de cacao sunt bune.

Ce alimente alimente trebuie să evitați pentru a reduce durerea de spate

Nutriționista Robin Barrie Kaiden spune că unii oameni au tendința să evite legume precum roșiile, vinetele, cartofi albi și ardeiul. Acestea sunt parte a unei diete antiinflamatorii, deși niciun studiu nu susține acest lucru. „Pentru a afla dacă aceste legume contribuie la inflamația din corp, nu le mâncați timp de două săptămâni și vedeți dacă simptomele dispar. La fel cum ar trebui să faceți cu orice alt aliment potențial sensibil”, recomandă Kaiden.

Ea recomandă însă și evitarea unor alimente procesate, cele de tip fast-food și grăsimile saturate. Pentru că toate acestea întrețin inflamația. Acestea includ pâine albă, paste, orez, băuturi și gustări dulci, alimente prăjite și orice cu ulei parțial hidrogenat în ingredient. De asemenea, evitați produsele ambalate. Majoritatea conțin conservanți, ceea ce le permite să aibă o perioadă de valabilitate lungă. Aici sunt incluse chipsurile, biscuiții și produsele de patiserie. Optați ează, atunci când gătiți, pentru uleiuri poli- sau mononesaturate, cum ar fi uleiul de canola sau de măsline. Specialiștii ne mai sfătuiesc să stăm departe de cofeină și alcool.

Mâncați alimente bogate în calciu

O altă modalitate de a ține la distanță durerile de spate este să vă asigurați că primiți suficienți nutrienți potriviți, cum ar fi calciul și vitamina D. Oasele sunt rezervorul de stocare a calciului din organism. „Pe măsură ce îmbătrânim , este greu să menținem masa osoasă, ceea ce poate duce la afecțiuni precum osteopenia sau osteoporoza”, spun experții.

Aceste boli pot slăbi vertebrele coloanei. Calciul contribuie la masa osoasa, ajutându-ne sa evităm aceste afecțiuni.

Potrivit specialiștilor, nu ar trebui să consumăm mai mult de 2.000 de miligrame de calciu pe zi (fie prin alimente sau suplimente).

Studiile arată că dacă luați o doză mare de suplimente de calciu, creșteți riscul de probleme cardiace și ateroscleroză, care implică formarea plăcii în artere. Consumul de prea mult de calciu poate provoca, de asemenea, fracturi osoase. Calciul ar trebui să provină din surse naturale, spun experții. Sursele naturale de hrană bogate în calciu includ iaurtul, laptele și brânza, precum și legumele cu frunze verzi.

Dacă nu reușiți să obțineți suficient calciu din dietă, atunci discutați cu medicul. Acesta vă poate spune dacă aveți nevoie de suplimente. Adolescenții, de exemplu, au nevoie de 1.300 mg de calciu pe zi, iar persoanele în vârstă aproximativ 1.000 mg pe zi, spun experții, dar „nu suplimentați mai mult de 500 mg pe zi”. În schimb, medicii sugerează să încercați să obții mai mult calciu din dietă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *