Tania Fântână, nutriționist: Ce să mănânci atunci când ai frigiderul gol? / 10 feluri de mâncare din „resturi”, prietenoase cu dieta

tania fantana, nutritionist, feluri de mancare, dieta Tania Fântână

Precum sufletul, frigiderul nu este niciodată cu adevărat gol. Nu ne uităm noi în sertarele care trebuie când avem impresia asta. Mi s-a întâmplat de multe ori să mă îngrijorez când ajungeam acasă că nu am ce mânca, având impresia că am frigiderul gol. În realitate, aveam o grămadă de provizii. Exceptând oamenii care nu prea stau pe acasă și care au o lămâie, apă și vin în frigider, noi toți ceilalți mai mult ca sigur că avem următoarele:

  • Măsline
  • Ouă
  • Ceva brânză, fie ea și începută de câteva zile
  • O pungă cu ceva parmezan ras
  • Ardei, ceapă verde, în sertarul pentru legume
  • Un borcan de pesto/muştar (în funcţie de fineţea doamnei din casă)
  • O cutie de paste
  • Zacuscă
  • Carne/pește, legume în congelator
  • O conservă de năut, fasole roșie, ciuperci prin cămară pe undeva
  • O conservă de ton sau sardine
  • Suc de roșii sau roșii la borcan
  • Ceva fancy cumpărat de câteva luni sau chiar un an când am vrut noi ceva nou, dar nu am avut chef niciodată să încercăm
  • Muesli, cereale, nuci și semințe

Dacă vouă vi se pare că cele de mai sus sunt nimic, mai citiți-le încă o dată.

Ce poți face cu ele:

  • Omletă + salată
  • Brânză cu salată
  • Salată cu ton sau sardine
  • Paste cu sos de roșii și parmezan ras
  • Salată cu fasole roșie și brânză
  • Friptură cu legume la wok/cuptor
  • Salată cu măsline și nuci
  • Porridge cu nuci și semințe
  • Zacuscă sau salată de vinete pe pâine/crackersi
  • Tocăniță de năut cu carne/pește

10 feluri de mâncare din resturi. Mâncare sănătoasă, sățioasă și mai ales gratis.

Sigur că poți alege din nou varianta în care să comanzi pizza la 8:00 seara, să îți strici încă o dată dieta și să te superi pe tine că ai făcut asta. Doar că eu cred că a cam venit timpul să învățăm din greșeli, să facem Rai din ce avem și să avem curajul de a umbla și pe cărări mai puțin bătătorite.

Obiceiurile bune nu se pogorăsc asupra noastră din cer. Ele se încep într-o bună zi. Așa, din întâmplare, ca acum sau cu premeditare. Dar musai se și continuă a doua zi sau măcar a treia. Nimic trainic nu crește de la sine. Iarba e verde acolo unde o și uzi, nu musai de partea cealaltă a gardului, spune un proverb. Cred că e valabil asta și în bucătărie, nu numai în relații.

Ce părere aveți? Facem experimentul ăsta de a pregăti mesele cu ce avem în frigider și cămară în acest moment pentru următoarele 2-3 zile măcar?

Vă mulțumesc că sunteți aici! Haideți să ne creștem unul pe altul, așa buni și răi cum suntem. Până la urmă aici e frumusețea relațiilor. Să creștem împreună frumos, mână de mână.

Hai la cratiță cu voi și ne auzim curând!

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *