Precum sufletul, frigiderul nu este niciodată cu adevărat gol. Nu ne uităm noi în sertarele care trebuie când avem impresia asta. Mi s-a întâmplat de multe ori să mă îngrijorez când ajungeam acasă că nu am ce mânca, având impresia că am frigiderul gol. În realitate, aveam o grămadă de provizii. Exceptând oamenii care nu prea stau pe acasă și care au o lămâie, apă și vin în frigider, noi toți ceilalți mai mult ca sigur că avem următoarele:
- Măsline
- Ouă
- Ceva brânză, fie ea și începută de câteva zile
- O pungă cu ceva parmezan ras
- Ardei, ceapă verde, în sertarul pentru legume
- Un borcan de pesto/muştar (în funcţie de fineţea doamnei din casă)
- O cutie de paste
- Zacuscă
- Carne/pește, legume în congelator
- O conservă de năut, fasole roșie, ciuperci prin cămară pe undeva
- O conservă de ton sau sardine
- Suc de roșii sau roșii la borcan
- Ceva fancy cumpărat de câteva luni sau chiar un an când am vrut noi ceva nou, dar nu am avut chef niciodată să încercăm
- Muesli, cereale, nuci și semințe
Dacă vouă vi se pare că cele de mai sus sunt nimic, mai citiți-le încă o dată.
Ce poți face cu ele:
- Omletă + salată
- Brânză cu salată
- Salată cu ton sau sardine
- Paste cu sos de roșii și parmezan ras
- Salată cu fasole roșie și brânză
- Friptură cu legume la wok/cuptor
- Salată cu măsline și nuci
- Porridge cu nuci și semințe
- Zacuscă sau salată de vinete pe pâine/crackersi
- Tocăniță de năut cu carne/pește
10 feluri de mâncare din resturi. Mâncare sănătoasă, sățioasă și mai ales gratis.
Sigur că poți alege din nou varianta în care să comanzi pizza la 8:00 seara, să îți strici încă o dată dieta și să te superi pe tine că ai făcut asta. Doar că eu cred că a cam venit timpul să învățăm din greșeli, să facem Rai din ce avem și să avem curajul de a umbla și pe cărări mai puțin bătătorite.
Obiceiurile bune nu se pogorăsc asupra noastră din cer. Ele se încep într-o bună zi. Așa, din întâmplare, ca acum sau cu premeditare. Dar musai se și continuă a doua zi sau măcar a treia. Nimic trainic nu crește de la sine. Iarba e verde acolo unde o și uzi, nu musai de partea cealaltă a gardului, spune un proverb. Cred că e valabil asta și în bucătărie, nu numai în relații.
Ce părere aveți? Facem experimentul ăsta de a pregăti mesele cu ce avem în frigider și cămară în acest moment pentru următoarele 2-3 zile măcar?
Vă mulțumesc că sunteți aici! Haideți să ne creștem unul pe altul, așa buni și răi cum suntem. Până la urmă aici e frumusețea relațiilor. Să creștem împreună frumos, mână de mână.
Hai la cratiță cu voi și ne auzim curând!