Sunt bune alunele pentru pierderea în greutate? / Bogate în grăsimi sănătoase, alunele sunt sățioase și, dacă nu faci excese, te pot ajuta să slăbești

alune slabit Sursa foto: Pexels

Alunele sunt una dintre cele mai populare leguminoase din lume. Sunt utilizate pe scară largă ca o gustare sănătoasă sau un topping pentru desert și se găsesc, de obicei, pe blatul oricărui bar.

Ele sunt disponibile în multe moduri, cum ar fi crude, prăjite, fierte, sărate, aromate sau simple. În timp ce alunele sunt cunoscute pentru conținutul lor ridicat de proteine ​​și grăsimi, iată, potrivit healthline.com, cum ele s-ar putea să vă ajute să pierdeți în greutate.

Cum afectează alunele pierderea în greutate

Alunele vă pot ajuta să pierdeți în greutate în multe feluri. De fapt, multe studii observaționale au arătat că un consum de alune este asociat cu o greutate sănătoasă. În plus, acestea au fost legate de rate mai scăzute de obezitate.

Alunele sunt sățioase

Spre deosebire de alte gustări, care sunt bogate în carbohidrați simpli, alunele sunt bogate în grăsimi sănătoase, proteine ​​și fibre, care durează mai mult pentru a fi digerate, așa că te mențin sătul pentru mai multă vreme.

Alunele pot ține în frâu zahărul din sânge

Un mic studiu pe 15 participanți a constatat că adăugarea fie de arahide întregi, fie de unt de arahide la micul dejun a dus la creșterea sațietății și la niveluri mai stabile de zahăr din sânge.

Carbohidrații simpli sunt absorbiți rapid în fluxul sanguin și conduc la o creștere rapidă a zahărului din sânge, urmată de o scădere rapidă. Acest lucru vă poate face să vă simțiți foame la scurt timp după ce mâncați.

În schimb, alunele sunt digerate lent și rămân în stomac mai mult timp. Acest lucru vă ajută să vă simțiți plini și mulțumiți, permițându-vă să aveți pauze mai mari între mese.

În cele din urmă, alunele necesită mai multă mestecare, ceea ce vă permite să vă mâncați mai încet. Ca rezultat, acest lucru oferă corpului dumneavoastră timp să trimită semnale de sațietate, care vă pot împiedica să mâncați în exces.

Alunele sunt bogate în grăsimi sănătoase

Alunele sunt bogate în grăsimi sănătoase cunoscute sub numele de acizi grași mononesaturați (MUFA) și acizi grași polinesaturați (PUFA).

O dietă bogată în aceste grăsimi a fost legată de rate reduse de inflamație, obezitate și afecțiuni cronice, cum ar fi bolile de inimă și diabetul.

În plus, consumul de alune este asociat cu un risc mai scăzut de creștere în greutate pe termen lung. Unii cercetători susțin că un conținut ridicat de grăsimi nesaturate din alune poate îmbunătăți capacitatea organismului de a folosi grăsimile stocate ca energie.

Alunele au calorii mult, dar e posibil ca organismul să nu le absoarbă pe toate

Deși alunele sunt bogate în calorii, este posibil să nu absorbi toate caloriile pe care le oferă.

Când mănânci alune, dinții tăi nu le pot descompune într-o dimensiune suficient de mică pentru o digestie completă, ceea ce înseamnă că, probabil, absorbi mai puține calorii, în timp ce restul este excretate prin materiile fecale.

Totuși, nu faceți excese. Consumul multor alimente bogate în calorii, cum ar fi alunele, poate duce, în continuare, la un surplus de calorii și, în cele din urmă, poate împiedica eforturile de slăbire.

De exemplu, o porție de 1/4 de cană (146 de grame) de alune conține 207 de calorii. Chiar dacă doar 50-75% din calorii sunt absorbite, aceasta este totuși 104-155 de calorii.

Prin urmare, este încă important să fiți atenți la mărimea porțiilor pentru a preveni acumularea caloriilor. Cel mai bine este să rămâneți la 1-2 pumni per porție, deoarece sunt ușor de mâncat în exces.

Ce tip de alune să alegi

Cel mai bine este, întotdeauna, să selectați arahide fără arome, care au suferit o prelucrare minimă și care nu conțin sare sau alte ingrediente adăugate. Evitați arahidele confiate, care conțin un strat de zahăr și oferă calorii suplimentare.

Pentru un plus de fibre și antioxidanți, bucurați-vă de arahide cu coajă. Fibrele suplimentare pot ajuta la creșterea sațietății.

Arahidele fierte conțin mai puține calorii decât alunele crude sau prăjite, cu aproximativ 116 calorii pe 1/4 de cană (146 de grame), comparativ cu 207 și, respectiv, 214 calorii pentru arahide crude și, respectiv, prăjite.

Cu toate acestea, arahidele fierte conțin cu 50% mai puține grăsimi decât arahidele crude și prăjite, ceea ce înseamnă că este posibil să nu aibă același efect de sațietate. Prin urmare, alegeți tipul care vă place cel mai mult și aveți în vedere, întotdeauna, mărimea porțiilor.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *