Suceava devine scena unei revoluții culinare românești / Chef Forum, evenimentul care aduce idei noi și tehnici moderne în gastronomie

Evenimentul ANBCT FOTO: ANBCT

Pe 11 iunie 2025, Suceava va fi gazda unui eveniment important pentru gastronomia românească. Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism (ANBCT) organizează o nouă ediție regională a CHEF FORUM, care se va desfășura la Hotel Continental. Ziua este dedicată dezvoltării comunității culinare, schimbului de idei și demonstrațiilor live de gătit.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Evenimentul începe cu o masă rotundă organizată de ANBCT, urmată de sesiuni de live cooking și masterclass-uri susținute de chefi recunoscuți. Aceștia vor pune accent pe tehnică, gust și adaptarea la tendințele actuale din industria gastronomică.

„Avem nevoie de idei noi, de lideri implicați și de o voce comună care să repoziționeze gastronomia românească pe scena internațională”, spune Chef Cezar Munteanu, președintele ANBCT. „Prin aceste conferințe, construim o comunitate de profesioniști conectați la tendințele globale și o rețea de sprijin pentru membrii noștri.”

Programul demonstrativ începe cu Chef Emanuel Mocan, care va prezenta conceptul „Carmangeria Selgros”. El va vorbi despre selecția și pregătirea cărnii de calitate superioară, adresată în special sectorului HoReCa. Este o oportunitate de a înțelege cum pot profesioniștii să aleagă cele mai bune ingrediente.

Inovație și tradiție la masa gastronomiei românești

Chef John Menumorut va continua cu demonstrația „Light Things Up”, ce va folosi produsele Tabasco®. Acest workshop aduce în prim-plan aromele intense și modul creativ de integrare a sosurilor fermentate în rețetele contemporane.

După pauza de prânz, accentul va fi pus pe un ingredient local, foarte apreciat în zona Sucevei – păstrăvul. Chef Florin Popa va susține workshopul „Păstrăvul în farfurie – gust și tehnică”, realizat cu sprijinul Cooperativei Agricole Păstrăvul din Țara ta. Participanții vor descoperi metode moderne de pregătire a păstrăvului, cu un accent deosebit pe sustenabilitate și autenticitate.

Ziua se va încheia cu o sesiune ghidată de degustare a uleiului de măsline, coordonată de echipa Măslinescu. Aceasta va ajuta participanții să recunoască uleiurile de calitate și să le integreze armonios în preparatele culinare.

Evenimentul este susținut de Selgros România și partenerii săi: Continental Hotels, Jidvei, Tabasco (Parmafood, parte din Aquila), Cooperativa Agricolă Păstrăvul din Țara ta și Macromex. Participarea este gratuită, dar este limitată locurile disponibile. Înscrierile se pot face până pe 10 iunie 2025, prin e-mail la office@anbct-romania.ro sau completând formularul online disponibil pe https://forms.gle/Ffzco5R5ReXvWVqf9.

Chef Forum Suceava 2025 promite să fie un eveniment care să impulsioneze și să reînnoiască gastronomia românească, prin schimb de experiențe, inspirație și tehnici de top. Comunitatea culinară este chemată să participe activ, să învețe și să promoveze excelența în bucătărie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *