Traficul îngreunat favorizează tipul de mâncare fast-food: Un studiu american asociază întârzierile rutiere cu alimentația nesănătoasă

madalina bolache, student, alimentatie, SuntStudentCeMananc? Sursa foto: Pixabay

O nouă cercetare de la Universitatea din Illinois Urbana-Champaign (SUA) arată că întârzierile în trafic duc la o creștere semnificativă a vizitelor la restaurantele de tip fast food, contribuind astfel la o alimentație mai nesănătoasă pentru milioane de oameni în fiecare an.

„În analiza noastră, concentrată pe comitatul Los Angeles, am constatat că întârzierile neprevăzute în trafic, dincolo de congestia obișnuită, au dus la o creștere de 1% a vizitelor la fast food. Poate părea puțin, dar asta înseamnă echivalentul a 1,2 milioane de vizite suplimentare la fast food pe an doar în comitatul LA. Descriem rezultatele noastre ca fiind modeste, dar semnificative în ceea ce privește impactul asupra alegerilor alimentare nesănătoase”, a declarat autoarea studiului, Becca Taylor, profesor asistent în Departamentul de Economie Agricolă și a Consumatorului din cadrul Colegiului de Științe Agricole, ale Consumatorului și ale Mediului de la Illinois.

Taylor și colegii ei au avut acces la date privind traficul rutier zilnic timp de peste doi ani în Los Angeles, alături de date care indicau câți utilizatori de telefoane mobile au intrat în restaurantele de tip fast food în aceeași perioadă.

Folosind aceste date, echipa a creat un model de calcul care arată o legătură cauzală între încetinirile neașteptate din trafic și creșterea vizitelor la fast food.

Citește continuarea articolului pe G4Media.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *