STUDIU: Hrana bazată pe insecte poate îmbunătăți sănătatea dentară a câinilor

studiu, insecte, caini, sanatate dentara Sursa foto: Pixabay / Mathew Coulton

Câinii care au consumat alimente bazate pe proteine obținute din insecte au avut o sănătate dentară mai bună și o respirație mai puțin urât mirositoare decât cei hrăniți cu produse bazate pe pui, potrivit unui studiu sponsorizat de Protix, transmite Petfood Industry.

Musca soldat negru este considerată o potențială sursă principală de hrană pentru animale în viitor, iar insecta este deja folosită în industrie. Potrivit cercetării, apărute în „Journal Insects as Food and Feed”, producătorii de hrană pot folosi proteinele obținute din insecte pentru a oferi produse care îmbunătățesc sănătatea animalelor.

Pentru studiu, opt femele din specia Beagle au fost hrănite cu alimente bazate pe proteine obținute din insecte sau din pui, câte 50 de zile pentru fiecare dietă. Cercetătorii au observat, în cazul animalelor care au consumat proteine provenite din insecte, o reducere cu 7% a numărului de bacterii producătoare de compuși sulfuroși volatili din placa dentară (care cauzează respirație urât mirositoare) și o creștere a numărului bacteriilor benefice, cum ar fi Moraxella.

„Știm că faptele științifice sunt importante pentru clienții noștri și consumatorii finali atunci când iau decizii cu privire la alimentația animalelor lor de companie”, a declarat Bruna Loureiro, manager responsabil cu dezvoltarea de produse la Protix.

studiu, insecte, caini, sanatate dentara
Musca soldat negru (Sursa foto: Wikimedia Commons / Didier Descouens)

În cercetare, realizată în cadrul Universității Federale din Paraiba, Brazilia, a fost folosit ProteinX, un aliment de la Protix bazat pe larvele de muscă soldat negru.

Piața de hrană pentru animale bazată pe insecte a fost evaluată la 8,31 de miliarde de dolari în 2023, potrivit firmei de cercetare a pieței InsightAce Analytic. În 2031, veniturile înregistrate la nivel mondial pe acest segment vor fi de 16,72 miliarde de dolari, potrivit sursei citate, iar creșterea medie anuală înregistrată va fi de 9,33%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *