Pastele alla disperata sunt o rețeta rapidă și extrem de gustoasă, care conjugă ingredientele clasice de la Mediterana cu ciupercile, simbol al muntelui. Un fel spaghetti alla puttanesca la care adăugăm și ciuperci. Din această alăturare neobișnuită pare că derivă și numele – o îngemănare de ingrediente fără legătură aparentă, în intenția de a crea maxim de gust și arome.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
O altă părere este aceea că e atât de ușor și rapid de preparat, că le poate face cineva care nu are timp sau energie pentru gătit. Sau nu are multe ingrediente la disposizione. Adică un fel de paste pentru orice situație mai mult sau mai puțin „disperată”. Se practică, la fel ca mai toate pastele cu nume sugestive și surprinzătoare, la Napoli.
Ingrediente pentru 4 porții de spaghetti alla disperata
circa 380 g paste lungi (spaghetti, linguine, buccattini)
circa 250 g roșii cherry bine coapte
ulei de măsline, după gust
măsline negre, după gust
30 g capere desărate
100 g ciuperci Champignon proaspete
2 fileuri de anșoa sărate, merg înlocuite și cu hamsiile
o jumătate de ceapă
un strop de oregano
sare, piper

foto: Youtube





