Rețeta chef-ului Bosquet prezintă o cină foarte ușoară, de somon cu lămâie. Somonul este un pește bogat în omega 3 căruia foarte puțini îi pot rezista. În plus, este atât de versatil, încât poate apărea în orice preparat: pe pâine prăjită, boluri poke, copt, afumat etc. Este pur și simplu gustos, remarcă ABC.
Din acest motiv, chef Bosquet propune o rețetă care nu va lăsa pe nimeni indiferent. Somonul cu lămâie, ale cărui ingrediente sunt disponibile în cămara oricui, fără a fi nevoie să facă o vizita la supermarket pentru a prepara această rețetă.
Somonul este o sursă foarte bună de vitamina A, D și vitamine din grupa B și ne oferă o cantitate bună de minerale precum calciu, seleniu, potasiu, fosfor și magneziu, în principal. Toate acestea contribuie la menținerea vederii, precum și a oaselor și cartilajelor în stare perfectă.
În plus, este și o sursă de antioxidanți care ajută la menținerea activității creierului în stare perfectă, precum și la reglarea stării de spirit.
Avem nevoie de:
- – 1 file de somon
- – Sucul de la o jumătate de lămâie
- – 1 linguriță de sos de soia sau tamari
- – Un praf de ghimbir
- – Un strop de apă
- – Coaja rasă de la o lămâie
- – Puțin amidon de porumb (cât să îngroașe sosul)
Cum procedăm:
Primul lucru pe care îl vom face este să rumenim somonul pe ambele părți
Pentru a pregăti sosul, vom stoarce o jumătate de lămâie, adăugăm puțină amidon de porumb, sos de soia și ghimbir, apoi amestecăm bine.
Scoatem somonul deja rumenit și în aceeași cratiță adăugam puțina apă și sosul pe care l-am pregătit.
Îl gătim până pare puțin auriu și adăugăm puțină coajă de lămâie.
Poftă bună!