Sendviș japonez la micul dejun? Un amestec de ouă și maioneză între două felii de pâine

Japanese Egg Sandwich, sendviș japonez cu ou, idei de mic dejun foto: dreamstime.com@Sergii Koval

Este, într-un fel, o rețetă specială, dar în același timp extrem de simplă, cu ingrediente iubite de toată lumea: pâine, maioneză și ouă. Japanese Egg Sandwich a devenit, grație și rețelelor sociale, unul dintre cele mai populare gustări din Țara soarelui răsare. Se consumă la toate orele zilei și poate fi un mic dejun altfel pentru o zi de duminică. Se potrivește perfect și pentru un brunch de sfârșit de săptămână. Este de consumat din când în când, în mod excepțional, din cauza conținutului mare de ouă.

Nu presupune mare efort, dar are printre ingrediene maioneză japoneză, ceva mai dulceagă și mai densă, mai cremoasă. O putem recrea mai mult sau mai puțin la fel folosind maioneză obișnuită: la 100 g de maioneză adăugăm un strop de zahăr, o lingură de muștar și un gălbenuș de ou, folosind un mixer. Odată modificată maioneza, restul e foarte simplu. Avem nevoie de ouă fierte tari.

Ingrediente pentru 4 porții de sendviș japonez cu ou

6 ouă

150 ml maioneză japoneză (cea obținută)

8 felii de pâine pătrată moale

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


40 g unt moale

câteva fire de chives (putem înlocui cu pătrunjel sau mărar verde)

sare

Procedeu

Fierbem ouăle așezându-le într-o cratiță cu apă rece, până devin tari, în jur de 10 minute. După fierbere, se lasă în apă rece, procedând în maniera cunoscută. Apoi le curățăm de coajă, le transferăm într-un bol și le zdrobim cu o furculiță.

Adăugăm o cantitate generoasă de maioneză japoneză, puțină sare și fire de chives tăiate mărunt. Amestecați bine până obțineți o compoziție cremoasă.

Acum tăiem pâinea în felii groase, ca să susțină greutatea umpluturii. Japonezii îi elimină coaja dar asta e la alegerea fiecăruia. Se ung feliile cu unt moale, care contribuie la gust dar ajută și compoziția de ou să adere.

Adăugăm câte două linguri din compoziția de ou pe o felie de pâine și acoperim cu alta, cu untul la interior. Pentru a-i da o formă și mai interesantă, tăiem sandvișul în formă de triunghi, pe diagonală.

Se servesc așezate frumos pe un platou și decorate cu chives sau alte ierburi aromatice, după preferiță. Merge și puțin piper, deși rețeta japoneză nu prevede.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *