Salata boeuf – un aperitiv pentru mese de sărbătoare, dar și un mic dejun sățios/ Merge și pentru un brunch

salata boeuf Sursa foto: Timpul.md

Suntem obișnuiți cu ideea că salata boeuf este un aperitiv, dar de ce nu l-am consuma și la micul dejun, în zilele în care nu mergem la muncă, nu mai vrem să gătim, căci deja am făcut toate preparatele pentru Crăciun, iar salata este deja în frigider. Merge perfect cu o felie de pâine prăjită și un ceai pentru a ne reda energia.

Ingrediente pentru salata boeuf:

  • 1 kg de cartofi
  • 700-800 de gr morcovi
  • 1 cutie sau borcan mic de mazăre
  • 400 de gr de carne de vită (macră)
  • 6-8 castraveți mici murați
  • 3-4 ouă fierte (opțional)

Pentru maioneză:

  • 1 ou
  • 200 de ml de ulei de floarea soarelui
  • o lingură de muștar
  • sare, piper, zeamă de lămâie.

Pentru decor:

Albuș fiert de ou, gogoșari murați, 2 linguri maioneză.

Preparare salată boeuf:

Preparați maioneza ca aici, dar fără a pune usturoi.

Legumele se fierb (morcovii curățați, cartofii în coajă). La fel și ouăle (cam 10 minute să fie tari). Se taie toate în cuburi mici, după ce s-au răcit, la fel și murăturile. Se scurge bine mazărea.

Se amestecă toate ingredientele. Se potrivesc cu sare și piper. Se adaugă maioneză după gust, plus o lingură de muștar.

Se asează în castron și se decorează cu un start subțire de maioneză, albuș de ou și gogoșar murat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *