Rulouri din omletă cu șuncă și brânză – mic dejun rapid și hrănitor / Îl poți prepara cu alimente rămase de la masa de Paște

Rulouri de omletă cu șuncă, n mic dejun preparat cu alimente de la Paște FOTO: eggs.ca

Cu siguranță, dacă ai respectat „tradiția”, ai cumpărat alimente peste măsură și ai făcut stocuri în frigider și în cămară pentru zilele de sărbătoare. Pe lângă preparatele gătite, ai cumpărat salamuri mezeluri, șuncă, brânzeturi și multe altele, ca să „ai ce pune pe mas dacă vine cineva la tine”. Și nu e nimic greșit aici, având în vedere ospitalitatea românească atât de bine cunoscută.

Doar că, după ce au trecut sărbătorile, e foarte posibil să te trezești cu o mulțime de alimente rămase, pe care nu ești convins că apuci să le consumi înainte să se învechească. Așa că, de ce să nu încerci să fii inventiv și să prepari niște rețete noi din alimentele rămase?

Iată un mic dejun excelent, hrănitor și rapid de făcut, care îți va salva, de fapt, mezelurile și brânzeturile rămase. Este un preparat bogat în proteine, gata în mai puțin de 15 minute

Aceste rulouri din omletă cu șuncă și brânză sunt ideale pentru un mic dejun energizant, indiferent de ziua săptămânii. Se prepară rapid, sunt gustoase și pot fi servite și la pachet, promite eggs.ca.

Ingrediente (pentru 2 porții mari sau 4 mai mici)

  • 6 ouă
  • Un praf de sare
  • Un praf de piper
  • 2 linguri (30 ml) de unt, împărțit în două
  • 4 felii de brânză Cheddar
  • 4 felii de șuncă

Mod de preparare

  • Pregătirea omletei

Bate ouăle într-un bol împreună cu 4 lingurițe (20 ml) de apă, sare și piper. Încinge o tigaie antiaderentă de 25 cm și topește jumătate din cantitatea de unt. Toarnă jumătate din amestecul de ou și rotește tigaia pentru a acoperi uniform baza.

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


  • Gătirea și umplerea

Lasă omleta pe foc 1–2 minute, până începe să se închege. Întoarce-o ușor pe cealaltă parte și așază 2 felii de brânză deasupra. Gătește încă 1 minut, până când ouăle sunt complet coapte. Transferă pe un tocător. Repetă cu restul de unt, ouă și brânză pentru a obține a doua omletă.

  • Formarea rulourilor

Așază 2 felii de șuncă în mijlocul fiecărei omlete. Rulează strâns și taie fiecare rulou în 8 bucăți. Poți folosi scobitori pentru fixare, dacă dorești.

Sfat util

Poți înlocui brânza Cheddar cu brânză elvețiană, Havarti sau mozzarella. Iar în loc de șuncă, poți folosi felii de curcan sau pui, pentru o variantă mai ușoară sau miel, dacă ți-a rămas de la masa de Paște și nu știi ce să faci cu el.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *