Rețetele Juanitei: Supa detox/ Varianta îmbunătățită a supei de varză de dietă/ Nu e recomandabil să urmezi dieta de o săptămână cu acest preparat/ Prepar-o însă cu multe legume și consum-o la cină pentru puțin detox

supa detox Foto: G4Food

Supa vedetă a dietei cu varză este de fapt un preparat detox pe bază de legume variate. Nu e recomandat ca mâncare de bază pe termen lung, așa cum nici dieta bazată pe supă de varză nu este sănătoasă, datorită numărului său zilnic scăzut de calorii.

Dar, dacă la această supă de varză adaugăm toate legumele care ne plac și pe care le avem în frigider, iese o bunătate. O putem consuma la cină cu o felie de pâine prăjită integrală, eventual și fără gluten, pentru un efect detox mai puternic.

supa detox
Foto: G4Food

Ingredientele supei detox

O jumătate de varză mare sau o varză mică

2 morcovi

1 păstârnac

1 nap

Jumătate de rădăcină de țelină

1 dovlecel

O mână de păstăi de fasole verde

1 roșie sau 1-2 linguri bulion

1 ardei roșu, 1 ardei verde

1 ceapă/ 1 praz (partea albă)

2-3 linguri ulei de măsline extravirgin

Sare, piper, boia dulce, pătrunjel verde.

Prepararea supei detox

Varza se toacă fideluță. Ceapa (prazul) se curăță și se toacă rondele. Morcovii, păstârnacul și napul se curăță, se taie cubulețe. La fel și dovlecelul și ardeii. Fasolea se curăță de capete și se rupe în bucăți mici. Roșia se toacă și ea în cuburi mici.

Se pun toate legumele tăiate în oala sub presiune sau în cooker. Se adaugă apă, să fie acoperite complet, sare, piper, boia, uleiul de măsline și totul se fierbe sub presiune jumătate de oră. La final puneți și bulionul de roșii, pentru culoare; dregeți cu sare și piper.

Dacă nu aveți oală sau presiune sau cooker, timpul de fierbere va fi mai lung, cam o oră. Începeți prin a fierbe varza, ceapa/prazul și rădăcinoasele, fasolea în ultimele 20 de minute, iar dovleceii, ardeii și roșiile aproape de final.

supa detox
Foto: G4Food

O puteți consuma așa, dulce, ca supă, dar este bună și acrită. Eu o las dulce și în fiecare seară îi dau alt gust. O zi o acresc cu suc de lămâie, o zi cu borș, o zi cu oțet de cidru de mere, o zi cu zeamă de varză. Toate acestea sunt minunate pentru flora bacteriană și digestie în general.

Lângă supă punem și un ardei iute și o felie de pâine fără gluten. În acest fel realizăm o detoxifiere a organismului și în același timp avem o cină delicioasă și ușoară.

Poftă bună!

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *