Rețetele Juanitei | Sarmale de orez în foi de viță – o variantă de sarmale delicioase pentru ultimele zile de post

sarmale

Pe lângă sarmale de carne există și numeroase rețete de sarmale de post. Iată una cu orez și legume în foi de viță de vie.

Ingrediente

1 borcan cu frunze de viță de vie

500 de gr de orez cu bob rotund

2 cepe

1 morcov

1 dovlecel

Câteva linguri de ulei de măsline extra virgin

300-400 de ml suc de rosii (un borcan)

Sare, piper

Condimentele care vă plac, eu pun enibahar.

Prepararea sarmalelor

Se curăță ceapa, morcovul și dovlecelul. Se dau pe răzătoare sau se toacă în blender și se călesc în câteva linguri de ulei. Orezul îl punem după vreo 10 minute și mai lăsăm pe foc 10 minute. Dregem cu sare, piper, enibahar (sau ce doriți, cimbru, mărar etc).

Lăsăm deoparte compoziția și spălăm frunzele.

Cum se înfășoară sarmalele

Punem compoziția în vârful foii. Se rulează și se introduc în interior capetele.

Se pun pe fundul oalei câteva foi, apoi sarmalele circular, una lângă alta, înghesuite ca să nu se desfacă la fiert, în straturi. Deasupra se toarnă bulionul și apă cât să acopere sarmalele, nu până sus ca la ciorbă.

Le putem găti pe aragaz, la foc mic, cam 1 oră sau la cuptor, 2 ore. Pe aragaz vom adauga apă atunci când scade cea din oală, în cuptor nu e nevoie, dar vom pune un capac sau folie de aluminiu. Setați cuptorul la 180 de gr C, căldură sus-jos.

Se servesc cu ardei iute, smântână vegetală sau iaurt de soia, pentru a fi de post și mămăliguță.

Poftă bună!

Citește și Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 7-13 aprilie/ Un meniu de post și de dulce, pentru toate gusturile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *