Pentru ca prânzul să nu ne dea bătăi de cap, alegem preparate cât mai simple și cu timp de preparare redus. Nu înseamnă că dacă un preparat se face repede și doar din câteva ingrediente, nu poate fi extrem de gustos sau cu nutrienți sănătoși. ori amândouă, cazul alegerii de astăzi: pește alb „en papillote”
Ingrediente pește alb en papillotte
- 1 file de pește alb de persoană
- 2 morcovi de mărime medie
- 1 dovlecel mic
- Câteva buchețele de conopidă și/sau broccoli
- Mărar tocat sau orice condimente vă plac
- Câteva linguri de ulei de măsline extravirgin
- Sare, piper
- Lămâie
Preparare pește en papillotte
Filetăm peștele și îi scoatem cu o pensetă oasele. Îl uscăm bine cu o hârtie de bucătărie.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
Pregătim cuptorul la 190°C, căldură sus-jos. Tăiem bucăți de hârtie de copt, atâtea bucăți câte fileuri avem. Să poată fi lejer împachetate fileul și legumele.
Curățăm și spălăm legumele. Tăiem morcovii și dovleceii în fâșii subțiri, cu ajutorul unui peeler pentru legume. Punem foaia de hărtie, ungem cu ulei centrul, punem felii de morcov, dovlecel, câteva buchețele de brocoli, sare și piper, 1-2 felii lămâie. Deasupra presărăm condimente, dacă dorim, și stropim cu ulei.
Punem un file de pește cu pielea în sus. Din nou sare, piper, puțin ulei și 1-2 felii lămâie. Împachetăm bine, răsucind capetele, ca să arate ca o bomboană mare. Pachetul trebuie bine strâns, să nu iasă aburul în timpul coacerii.
Punem în cuptor, cam 20 de minute. Peștele trebuie să fie gătit, dar să nu se usuce.
Puteți evident folosi orice legume vă plac: sparanghel, păstărnac, roșii, ceapă, fenicul, ardei etc.
La final punem din nou puțin ulei de măsline, piper proaspăt măcinat, puțin suc de lămâie și poftă bună!