În perioada de post, cremele untabile ne scot din încurcătură de multe ori. Pot fi hummus-uri, pate-uri, din leguminoase, ciuperci, avocado sau rădăcinoase, ardei, vinete etc. Iată cum preparăm rapid un pate de ciuperci extrem de gustos, cu proteine și care merge de minune cu câteva bețișoare de legume proaspete și pâine proaspătă sau chipsuri.
Ingrediente pentru pate-ul de ciuperci
250 de gr de ciuperci (eu am luat o cutie cu ciuperci de mai multe soiuri)
1 ceapă tocată mărunt
Câteva linguri de ulei de măsline extravirgin
Sare și piper
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
1 cățel de usturoi sau pudră de usturoi după gust.
Preparare
Spălăm și uscăm bine ciupercile. Curățăm și tocăm ceapa și usturoiul. În uleiul încins călim ceapa câteva minute, punem pentru 2 minute și usturoiul. Adăugăm ciupercile și mai lăsăm 10 min (să se evapore tot lichidul). Condimentăm cu sare, piper.
Cu un blender omogenizăm totul până are consistența unui pate. Îl întindem pe pâine sau îl servim cu chipsuri și legeume tăiate.
Poftă bună!