Hummus-ul în varianta sa clasică este astăzi un produs extrem de popular. Dar există și opțiuni de hummus care includ, pe lângă componentele sale de bază, și alte legume, crude, coapte sau fierte, cu scopul de a-i înbunătăți aroma, gustul și nutrienții. Sau doar pentru a diversifica oferta unui preparat extrem de popular.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
În plus, orice hummus este foarte ușor de preparat, într-un timp foarte redus și poate fi utilizat atât ca un fel separat de mâncare, cât și ca garnitură, complement etc. Totodată trebuie să știm că acest preparat din năut nu îngrașă, ba chiar te ajută să scazi în greutate, citește aici. Mai ales dacă îl combini cu legume, nu cu pâine.
Ingrediente
2 ardei roșii copți
400 de gr de năut gata fiert sau îl poți fierbe chiar tu
1-2 linguri de pastă tahini (de susan)
Câteva linguri ulei de măsline extre virgin
Suc de lămâie
Sare, piper, chimion dacă vă place.
Prepararea hummus-ului cu ardei
Se spală ardeii, se coc pe grătar, în cuptor sau în friteuză. Se curăță de coaja arsă și semințe. Se păstreză câteva fâșii pentru decor.
Într-un pahar înalt pentru blender se introduc ardeiul tăiat în bucăți mici, năutul, pasta de susan, uleiul, 50 de gr de apă, sucul de la jumătate de lămâie, sare, piper, chimion. Se blendează totul până ajunge o pastă fină. Dacă mai trebuie apă sau ulei, dacă vă place mai condiment, mai adăugați după gust. Important este să nu fie nici foarte dură, nici să nu curgă. Să fie potrivită pentru uns pe pâine.
Deasupra se decorează cu câteva feliuțe de ardei copt și puțin ulei de măsline.
Combinația corectă este cu legume proaspete. Așezăm așadar în jurul hummus-ului bețișoare de morcov, apio, țelină, ardei crud, ardei copt, roșii cherry, ceapă verde, măsline negre și verzi. Puteți prăji și câteva feliuțe de pâine, dar va fi mai caloric, la fel și dacă îl savurați cu câțiva nachos. Dacă rămâne îl puteți împacheta pentru luni la birou.
Poftă bună!