Rețetele Juanitei | Chili cu carne de vită, năut și ardei – rapid, simplu de preparat și absolut delicios/ Dacă îl vrei de post înlocuiește carnea cu vegetalele preferate

WhatsApp Image 2025-03-09 at 11.10.39

Chili con carne vine din bucătăria mexicană. Este picant, gustos și se prepară repede cu ingrediente la îndemână. Preparatul a devenit foarte popular prin secolul al XIX-lea, în Texas, datorită vânzătorilor de origine mexicană.

Ingrediente pentru chili cu vită, năut și ardei

500 g carne tocată de vită

1 conservă de năut gata fiert

200 g bulion de roșii

O cană cu apă

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


3 fire de usturoi verde

1 ardei roșu mare copt

Boia iute

Boia dulce

Chimion măcinat

Oregano

3-4 linguri de ulei de măsline

Sare

Piper

Coajă rasă de lime

Preparare

Încălzim uleiul într-o tigaie și adăugăm carnea și condimentele, sare și piper după gust. Coacem ardeiul, îl curățăm și tăiem fâșii. Eu pun câte puțin din fiecare condiment la început și mai adaug la final.

Lăsăm carnea pe foc cca 20 de minute, mic spre mediu, apoi adăugăm bulion și apă.

Fierbem chili-ul pentru încă 20 de minute, pe foc mic.

Scurgem năutul, îl spălăm și îl adăugăm în chili, împreună cu fâșiile de ardei și usturoiul tocat mărunt (partea albă).

Amestecăm și mai fierbem mâncarea încă 10 minute, pe foc mic.

O servim caldă, cu orez fiert, tortillas, nachos și puțină smântână, ardei iute.

Dacă înlocuim carnea cu legume obținem un preparat de post, citește aici.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *