Rețetele Juanitei | Borș din pipote și legume – după atâta miel și ouă să încercăm și o zeamă

Rețetele Juanitei, Borș din pipote și legume Foto: G$Food

Ciorba e sfântă când vrei să dai o pauză digestivă stomacului și colonului. Nu cea de burtă sau rădăuțeană, dar un borș cu carne slabă și belșug de legume e exact ce poftește organismul. Merge și o ciorbă de verzituri, despre care deja v-am povestit. Dar hai să vedem cum iese și cu pipote!

Ingrediente pentru borș

1 kg de pipote de pui

2 morcovi

1 păstârnac

O jumătate de țelină

O jumătate ardei verde

O jumătate ardei roșu

O jumătate ardei galben

1 dovlecel

Borș 1 l

Leuștean, pătrunjel, frunze de țelină

2-3 linguri ulei (eu pun de măsline extravirgin)

1-2 linguri de pastă de roșii sau 100 de gr de bulion

2-3 mâini de fidea sau tăieței de casă

Sare, piper, boia de ardei

Preparare ciorbă de pipote și legume

Se spală, se curăță legumele. Se taie cuburi sau se dau ope răzătoare. Eu le-am tocat în blender. Se călesc în 2-3 linguri ulei, până se rumenesc puțin.

Între timp se spală bine de tot pipotele să nu mai rămână nimic pe ele. Se pun la fiert cu sare și piper. După 20 de minute se spumează și se adaugă legumele călite.

Punem și fideaua care are nevoie de 3-5 minute pentru a fiarte, apoi pasta/bulionul de roșii, sau boiaua, încă un pic de piper (dacă e nevoie). Sarea mai lăsați-o, mai puneți după ce adăugați și borșul.

Borșului i se dă un clocot într-o oală separată și se adaugă treptat. Vedeți cât de acră vă place ciorba. La final o dregeți de sare și turnați deasupra verdeața tocată mărunt.

Dacă vă place cu smântână, adăugați în oală, temperând smântâna sau direct în farfurie.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *