Somonul la conservă este un produs valoros pentru cămară și o modalitate practică de a include în dietă un pește sănătos pentru inimă, bogat în omega-3. Publicația EatingWell prezintă o rețetă în care somonul este combinat cu avocado într-o masă ușoară, ușor de preparat.
Ingrediente:
- 1/2 cană de iaurt grecesc simplu degresat
- 1/2 cană de țelină tăiată în cubulețe
- 2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat
- 1 lingură de suc de lămâie
- 2 lingurițe de maioneză
- 1 linguriță de muștar Dijon
- 1/8 linguriță de sare
- 1/8 linguriță de piper măcinat
- 2 conserve de somon, scurse, fără solzi, piele și oase
- 2 avocado
- Arpagic tocat pentru garnitură
Instrucțiuni de preparare:
1. Combinați iaurtul, țelina, pătrunjelul, sucul de lămâie, maioneza, muștarul, sarea și piperul într-un castron mediu și amestecați bine. Adăugați somonul și amestecați bine.
2. Tăiați în două avocado pe lungime și scoateți sâmburii. Scoateți aproximativ 1 lingură de pulpă din fiecare jumătate de avocado într-un castron mic. Zdrobiți pulpa de avocado scoasă cu o furculiță și amestecați-o cu amestecul de somon.
3. Umpleți fiecare jumătate de avocado cu aproximativ 1/4 de cană din amestecul de somon, așezându-l deasupra jumătăților de avocado. Se ornează cu arpagic, dacă se dorește.
Sursa foto: EatingWell
Citește și: Cum să faci sarmale murate. Rețetă și sfaturi de la un producător de legume bio și autorul Cosmin Dragomir