Rețetă salată cu steak de vită americană și cireșe uscate. Puțin dulce, puțin picantă, dar plină de nutrienți

reteta, steak de vita, friptura de vita, delicious Sursa foto: DelicioUS!

Când vorbim despre gastronomia americană, nu putem să nu ne gândim la faimoasa friptură de vită. De altfel, producția de bovine este cea mai importantă industrie agricolă din Statele Unite. Americanii sunt, de asemenea, cei mai mari consumatori de carne de vită din lume – în primul rând carne de vită de mare valoare, hrănită cu cereale.

Vă prezentăm, astfel, o rețetă de steak de vită venită de peste ocean, descrisă de site-ul DelicioUS astfel: „Puțin dulce, puțin picantă, dar plină de nutrienți. Friptura fragedă de vrăbioară pe un pat de salată verde proaspătă, acoperită cu cireșe uscate, brânză cu mucegai și nuci.”

Ingrediente:

Ingrediente salată:

  • 1 bucată de vrăbioară de vită de aproximativ 3 cm grosime (500 g)*
  • 4 salate mici sau 2 medii
  • 60 g de cireșe uscate sau merișoare uscate
  • 30 g brânză cu mucegai mărunțită
  • 30 g muguri de pin sau nucă prăjită mărunțită (opțional)

Dressing:

  • 60 ml ulei de măsline
  • 60 ml oțet de vin roșu
  • 1 cățel de usturoi mărunțit
  • ½ linguriță de sare
  • ½ linguriță de piper

Mod de preparare salată cu steak de vită SUA și cireșe uscate:

Pasul 1. Combină ingredientele pentru dressing într-un vas de dimensiune medie. Păstrează 80 ml deoparte, acoperă și refrigerează.

Pasul 2: Feliază vrăbioara de vită pe lungime în jumătate, iar apoi latitudinal în bucăți de 0.3 – 0.6 cm grosime. Adaugă vita în dressingul rămas și amestecă. Acoperă și marinează în frigider timp de 30 de minute.

Pasul 3: Îndepărtează vita din marinadă și aruncă dressingul. Încinge o tigaie antiaderentă la foc mediu-mare. Adaugă jumătate din cantitatea de vită și rumenește-o timp de 1-2 minute sau până când învelișul nu mai este roz (nu rumeni prea tare carnea). Îndepărtează friptura din tigaie. Repetă cu restul de vită rămasă.

  • Sfatul bucătarului: Pentru grill, așază friptura peste grătar, la nivel mediu, deasupra cărbunilor încinși. Lasă carnea la grill acoperit timp de 11-15 minute (pentru grill preîncălzit sau grill pe gaz: 13-16 minute) pentru o friptură în sânge (62° C) sau gătită mediu (70° C), întorcând-o de pe o parte pe alta ocazional. Feliază mai apoi friptura.

Pasul 4: Combină salata și dressingul rămas într-un castron mare, amestecând bine. Așază friptura peste salată, presară brânza, cireșele și nucile, după preferințe. Se servește imediat.

  • Sfatul bucătarului: Pentru a rumeni mugurii de pin sau nucile, preîncălzește cuptorul la 180°C. Întinde nucile într-un strat uniform pe tava de copt, timp de 7-8 minute, până devin ușor rumenite, amestecând ocazional.

*Carnea de vită americană se poate găsi în magazinele Mega Image, Lidl și pe Freshful – sub brandul Meat Revolution -, în Metro sau în restaurantele de tip steakhouse.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *