Proprietarul Harry’s Bar, un bar din Veneţia frecventat de scriitorul Ernest Hemingway, a depus o plângere în justiţie, solicitând autorităţilor municipale să ia mai multe măsuri pentru a împiedica ambarcaţiunile să accelereze pe canale şi să provoace valuri înalte şi dăunătoare, informează Reuters.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Veneţia se confruntă de mult timp cu problema inundaţiilor, precum şi cu ”moto ondoso”, eroziunea produsă de valuri clădirilor. În încercarea de a limita valurile, ambarcaţiunile care navighează pe canale trebuie să respecte limite stricte de viteză cuprinse între 5 şi 20 de kilometri pe oră.
Proprietarul Harry’s Bar, Arrigo Cipriani, susţine că limitele de viteză sunt deseori încălcate, iar autorităţile nu iau măsuri pentru respectarea acestora, transmite Agerpres.
„Am depus o plângere către autorităţile care gestionează traficul maritim din Veneţia (…) referitoare la starea malurilor (canalelor) scăldate de valuri, care devin alunecoase şi nesigure”, a declarat el pentru Reuters.
Ambarcaţiunile care circulă cu viteză reprezintă o problemă mai ales pentru Harry’s Dolci (Dulciurile lui Harry), o filială a mai faimosului Harry’s Bar, care se află pe malul canalului Giudecca şi care se confruntă cu valuri care stropesc clienţii, a adăugat el.
Arrigo Cipriani, în vârstă de 92 de ani, susţine că a sugerat instalarea unor bariere din lemn care să-i ferească clienţii de valuri, dar propunerea sa a fost respinsă de autorităţile municipale responsabile cu conservarea şi cu patrimoniul.
Michele Zuin, un consilier municipal responsabil cu traficul pe apă, a declarat că înţelege plângerile formulate de Cipriani şi de alţi antreprenori şi că municipalitatea depune eforturi pentru a găsi soluţii.
Acesta a precizat pentru Reuters că vor fi sporite controalele referitoare la viteza ambarcaţiunilor.
„Nu o luăm de la zero, dar îmbunătăţim sistemul”, a adăugat Zuin.
Tată lui Cipriani, Giuseppe, a fondat Harry’s Bar – aflat în apropierea Canal Grande, lângă piaţa San Marco – în 1931, când a primit înapoi banii pe care îi împrumutase americanului Harry Pickering.
Giuseppe Cipriani a denumit barul şi şi-a botezat primul născut Arrigo (echivalentul în italiană pentru Harry) în cinstea lui Pickering.
Ernest Hemingway a transformat Harry’s Bar în cartierul său general atunci când se afla în Veneţia şi l-a menţionat în romanul ”Across the River and Into the Trees”, publicat în 1950.
Sursa foto: Wikimedia