Ceva dulce | Plăcintă grecească Patsavouro cu smântână și zmeură, desertul perfect pentru familie / Ai crede că se face greu, dar, de fapt, e „a piece of cake”

Plăcinta grecească Patsavouro / Sursa foto: Gastronomos Plăcinta grecească Patsavouro / Sursa foto: Gastronomos

Această plăcintă grecească Patsavouro cu smântână și zmeură este desertul ideal pentru a impresiona întreaga familie, fără prea mult efort! Folosind foi de plăcintă gata făcute, unt topit, ouă, smântână și zmeură proaspătă, vei obține un desert delicios, cu un gust bogat și o textură crocantă, perfect o zi de weekend, conform publicației Gastronomos.

Plăcinta grecească Patsavouro. Ingrediente:

  • 1 pachet de foi de plăcintă
  • 80 g unt topit
  • 2 ouă
  • 1 gălbenuș de ou
  • 100 g zahăr
  • 1 plic de zahăr vanilinat
  • 400 ml lapte proaspăt, cald
  • 100 g zmeură
  • Zahăr pudră pentru decor

Instrucțiuni:

  1. Preîncălziți cuptorul la 180°C și ungeți cu unt o tavă de 22×20 cm.
  2. Așezați foile de plăcintă în tavă în formă de evantai, una lângă alta, fără a le strânge prea tare. Ungeți fiecare foaie cu unt.
  3. Coaceți foile timp de 20 de minute, până devin aurii.
  4. Într-un castron, bateți ouăle, gălbenușul, zahărul și vanilina, adăugând treptat laptele fierbinte.
  5. Reduceți temperatura la 170°C. Presărați zmeura peste plăcintă și turnați amestecul de lapte.
  6. Coaceți timp de 25-30 de minute, până când umplutura se fixează.
  7. Lăsați plăcinta să se răcească, apoi presărați zahăr pudră și serviți.

Acest desert delicios combină textura crocantă a foilor de plăcintă cu prospețimea zmeurei, fiind perfect pentru orice moment dulce!

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *