Pieptul de pui este o sursă excelentă de proteină, fără grăsime, ideal pentru orice dietă. Este perfect gătit la grătar, dar și în sandvișuri sau alte preparate. Este, de asemenea, una dintre tipurile de carne cele mai ușor de gătit. Puține feluri de mâncare sunt preferate de atât de multe persoane, precum pieptul de pui la grătar. Deși ar putea părea o carne seacă sau fadă, diferența o fac condimentele cu care este preparată carnea înainte de prăjire. Poate pare greu de crezut, dar o rețetă de marinadă poate face din pieptul de pui un preparat spectaculos, spune Allrecipes. Iată o rețetă de piept de pui marinat, la grătar, numai bun pentru o cină în familie.
Cum să faci la grătar piept de pui
Marinada perfectă constă din cinci elemente, conform dezvoltatorului de rețete și producătorului senior Nicole McLaughlin: ceva sărat, ceva dulce, un acid, o grăsime și ceva aromat. Iată de ce aveți nevoie pentru această marinadă perfectă de pui:
- 170 g piept de pui dezosat
- ¼ cană ulei de măsline
- 3 lingurițe muștar Dijon
- 3 linguri miere
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri suc de lămâie
- 3 căței de usturoi tocați mărunt
- 1, ½ linguriță praf de ceapă
- ½ linguriță ghimbir măcinat
- Sare după gust
- Ulei de gătit
Cum să gătești piept de pui pe grătar
Tăiați orice exces de grăsime din pui. Așezați câte o bucată de pui pe un tocător și puneți o bucată de folie alimentară sau foaie de copt deasupra, apoi bateți pentru a se aplatiza la o grosime uniformă.
Puneți apoi puiul într-o pungă mare de plastic care se poate închide. Adăugați în pungă ulei de măsline, muștarul Dijon, mierea, sosul de soia, sucul de lămâie, usturoiul, praful de ceapă și ghimbirul. Eliminați orice exces de aer din pungă și sigilați bine punga. Masați puiul în pungă până când marinada este complet încorporată și puiul este bine acoperit. Lăsați apoi puiul la frigider pentru cel puțin 4 ore sau peste noapte, întorcând punga ocazional.
După ce carnea s-a aromatizat bine, preîncălziți grătarul la 200 de grade Celsius și îl ungeți cu ulei de gătit. Așezați pieptul de pui pe grătar și presărați sare pe el. Gătiți-l pe o parte până când se desprinde ușor de pe grătar și capătă o culoare maro închis, aproximativ 3 minute. Apoi reduceți focul la 175 de grade Celsius și întoarceți bucata de carne pe cealaltă parte. Mai lăsați să se facă și pe partea asta, aproximativ 5 minute. După ce l-ați luat de pe foc, lăsați-l să stea câteva minute înainte de servire.
Nu aveți nevoie de o garnitură prea bogată, pentru că este suficient de aromat și consistent. Este suficientă o salată asortată, cu câteva frunze de salată verde, o roșie și un castravete, preparată cu puțină sare și ulei de măsline.
Valori nutriționale (per porție)
406 Calorii
15 g Grăsime
11 g Carbohidrați
54 g Proteină