Proteina este un macronutrient important, sățios, și ajută la dezvoltarea mușchilor, inclusiv cei ai inimii. Totuși, nu toate sursele de proteine sunt la fel. Cardiologii întrebați care este preferința lor în ce privește sursa de proteine au răspuns clar că peștele este cea mai bună sursă pentru întărirea inimii. „Dieta pesco-mediteraneană este una dintre cele mai bune diete pentru sănătatea inimii pe care le puteți adopta, iar aceasta include proteine din surse de fructe de mare, bogate în acizi grași omega-3 și sărace în grăsimi saturate”, spune cardiologul Mary Greene într-un articol pentru EatingWell.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Este considerată o sursă optimă pentru sănătatea inimii deoarece conține grăsimi omega-3, poate reduce colesterolul și are proprietăți antiinflamatorii. Aceștia sunt trei factori dintre cei mai importanți pentru sănătatea inimii. Pentru a beneficia de aceste avantaje, însă, trebuie să consumi pește. Și pentru a face acest lucru, trebuie să îl ai la îndemână.
Cum depozitezi peștele corect
Când vine vorba despre depozitarea peștelui proaspăt și crud în frigider, există câteva reguli. În general, cu cât bucata este mai mare și mai slabă, cu atât va rezista mai mult timp. Indiferent de asta, trebuie să abordați depozitarea în același mod.
Dacă peștele este întreg, puteți umple o tavă cu gheață și puteți așeza peștele întreg, neambalat, pe tavă. Dacă aveți fileuri sau o bucată mare, este recomandat să o înveliți în folie de plastic și apoi să o așezați pe o tavă.
Tăvile sunt preferate din două motive. În primul rând, marginile ridicate protejează frigiderul de gheața topită sau de contaminanți. În plus, forma dreptunghiulară se potrivește perfect rafturilor frigiderului, permițându-vă să încapă mai multe în spațiu.
Deși mulți au renunțat la plastic în bucătărie în multe cazuri, folia de plastic rămâne utilă. Există câteva utilizări la care este de neînlocuit, iar ambalarea proteinelor crude este una dintre ele. Păstrarea peștelui crud bine ambalat ajută la menținerea oxigenului în afară și a prospețimii în interior. De asemenea, împiedică mirosurile să pătrundă în frigider și protejează de contaminarea încrucișată.
Pentru a păstra peștele gătit, ai nevoie de un recipient etanș, de preferință unul din sticlă. Izolarea peștelui de excesul de oxigen ajută la prevenirea răspândirii și creșterii bacteriilor care provoacă alterarea. De asemenea, acest lucru împiedică mirosul de pește să pătrundă în frigider.
Congelarea pentru păstrare îndelungată
Când vine vorba de congelarea fileurilor de pește, aerul este dușmanul. Poți folosi un recipient robust sau o pungă etanșă, dar acum este momentul perfect pentru a folosi un aparat de vidat. Când utilizezi unul dintre aceste aparate, practic aspiri oxigenul din proteine și asiguri o etanșare perfectă, ceea ce va permite o păstrare mai îndelungată.
Când este ambalat etanș în acest fel, peștele poate fi păstrat un timp nedefinit. Totuși, se recomandă să păstrezi fileurile crude congelate până la opt luni, iar fileurile gătite aproximativ trei luni. Asigură-te că etichetezi și notezi data pe ambalaje, pentru a ține evidența datelor de expirare.

FOTO: Dreamstme/ Alexander Raths





