Percepția cărnii ca parte indispensabilă a dietei a crescut în Germania / Francezii lansează strategia „Porcul de mâine” / Departamentul Agriculturii susține creșterea exporturilor de produse agricole și alimentare americane – Dr. Abraham, Analiza Industriei Porcului, săptămâna 32-33

porc, carne de porc, industria porcului Sursa foto: PxHere

Dragi cititori,

Am revenit pentru a furniza informații interesante despre piața cărnii de porc, începând cu cele bune:

• După ce imaginea alimentelor de origine animală abia ieșise din criză anul trecut, lucrurile s-au îmbunătățit în Germania. În general, percepția cărnii ca parte indispensabilă a dietei a crescut la 64%, de la 57% în septembrie 2022. Aceasta este cea mai mare cifră din 2018 încoace. În 2024, 55% dintre germani sunt, de asemenea, de acord cu afirmația conform căreia consumul de carne este sănătos (2022: 48%), cu 7 puncte procentuale mai mult decât cu doi ani mai devreme. Propaganda „verde” eșuează?

• Pentru a proteja modelul francez de creștere a porcilor și pentru a oferi consumatorilor carnea de porc și produsele din carne de porc pe care doresc să le cumpere, Inaporc a lansat o nouă strategie: Demain le Porc, sau Porcul de mâine. De fapt, consumul de carne de porc a crescut cu 1,6 % față de anul precedent, însă rata de autosuficiență a scăzut cu puțin sub 100% pentru prima dată în ultimul deceniu. Primul obiectiv este de a avea logo-ul certificat „Le Porc Français” pe cel puțin 50% din toate produsele din carne de porc vândute în țară. În al doilea rând, toate fermele de porci care devin susceptibile de relocare, deoarece fermierul se pensionează sau dorește să renunțe la creșterea porcilor, ar trebui să fie preluate de un nou proprietar „pentru a asigura producția în anii următori”. Prin urmare, Inaporc și partenerii săi solicită guvernului sprijin pentru tinerii fermieri și alte persoane care intră în sector.

Consiliul de administrație al Danish Crown l-a numit pe Niels Duedahl noul CEO al grupului. Cu funcții de conducere, printre altele, la Norlys, LEGO și TDC, el este un manager senior cu experiență în viața de afaceri daneză, care va avea sarcina de a conduce Danish Crown printr-o transformare cuprinzătoare.

Danish Crown și TA-Logistics A/S au vândut Agri-Norcold, unul dintre cei mai mari operatori din Danemarca în domeniul congelării, manipulării alimentelor congelate și depozitării alimentelor. Cumpărătorul este Constellation Cold Logistics, una dintre cele mai importante companii europene din industrie.

Asociația Americană de Știință a Cărnii (AMSA) tocmai a lansat The Meat Locker, un nou site conceput pentru a oferi resurse valoroase și informații tehnice procesatorilor de carne. Dezvoltat având în vedere simplitatea și accesibilitatea, site-ul abordează subiecte și provocări cu care se confruntă procesatorii de carne, de la siguranța alimentară, calitate, prelucrare, operațiuni comerciale, etichetare și alte subiecte. Adresa WEB este: https://themeatlocker.org/

USDA pune la dispoziție o sumă suplimentară de 300 de milioane de dolari prin intermediul unui program menit să contribuie la creșterea piețelor de export pentru produsele agricole și alimentare americane.

Calendarul evenimentelor:

FHT Food & Hospitality Thailand este un târg internațional care a fost creat pentru a reprezenta piața dinamică de alimente, băuturi, hoteluri, produse de patiserie, restaurante, catering și accesorii din Thailanda și regiunea înconjurătoare. În acest an va avea loc pe 4 zile de miercuri, 21 august până sâmbătă, 24 august 2024 în Bangkok.

• „Food Tech”, stabilit în Peru, Lima, în 2017, este un târg anual specializat în prezentarea celor mai recente inovații în domenii precum inginerie, tehnologie și soluții, destinate industriei alimentare și altor sectoare conexe, cum ar fi ospitalitatea. Food Tech are loc timp de 3 zile, de miercuri, 21.08.2024 până vineri, 23.08.2024.

Indian FoodEx din Bangalore este un târg internațional care se concentrează pe industria alimentară, comerțul cu amănuntul, prelucrarea alimentelor, utilajele de ambalare și sectoarele conexe. Indian FoodEx are loc timp de 3 zile, de joi, 22.08.2024 până sâmbătă, 24.08.2024 în Bangalore.

Ei bine

De la grupul Danish Crown am avut vești destul de intrigante în ultima vreme. Este bine, că nu a durat prea mult de la anunțul demisiei fostului CEO până la numirea lui Niels Duedahl. Din nou, cooperativa a ales un manager foarte experimentat, dar cu aproape nicio legătură cu activitatea de bază. Pentru a rămâne cu danezii: Danish Crown intenționează să crească producția de porci masculi de la 450.000 la 1,7 milioane, iar acum schimbă tactica pentru a face acest lucru, trecând de la producția de porci masculi întregi la porci imunocastrați. Decizia se bazează pe un randament mai slab al investiției în ceea ce privește masculii întregi, din cauza unei valori mai scăzute a carcasei și a temerii legate de mirosul de vier, cu o reacție negativă din partea consumatorilor.

Planurile franceze pentru sectorul suin prevăd, de asemenea, ca 50% dintre scroafe să fie ținute în condiții de stabulație liberă până în 2035, în timp ce toate clădirile nou construite pentru porcine trebuie să respecte acest tip de sistem. Un alt plan este introducerea auditurilor pentru a garanta în continuare biosecuritatea. În opinia mea, aceste două obiective se exclud reciproc.

De exemplu, virusul pestei porcine africane (PPA) a apărut într-o mică fermă de porci din landul Renania-Palatinat. Este pentru prima dată când virusul a apărut într-o fermă din acest stat.

Principala noastră activitate este în Ungaria. Săptămânal, suntem supuși presiunii abatoarelor pentru scăderea prețurilor. Motivul: reducerile cerute din comerțul cu amănuntul, ca urmare a scăderii consumului. Între timp, statisticile recente arată că prețul cărnii de porc a crescut cu 10% în magazine, comparativ cu anul trecut.

21 august 2024, Dr. Abraham

Vezi prețurile europene la porci și purcei, C= carcasă; V= viu, în articolul postat pe site-ul cooperativei de crescători de suine din Ungaria, Alföldi Sertés.

Tiberiu Abraham este director de vânzări la Alföldi Sertés.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *