Ouăle vor rămâne proaspete timp de 12 luni, dacă le depozitezi într-un loc neașteptat/ Iată ce recomandă specialiștii britanici să adaugi în ele înainte de a le consuma

oua 12 luniBUN Sursa foto: Pexels

Ouăle sunt un ingredient versatil care poate fi folosit într-o varietate de preparate, dar se pot altera foarte rapid. Consiliul britanic al industriei ouălor a împărtășit, potrivit express.co.uk, un truc simplu pentru a le ajuta să rămână mai proaspete mai mult timp.

Ouăle nu trebuie, neapărat, depozitate în frigider, contrar credinței populare. Atunci când sunt păstrate în cartonul lor în frigider, pot rămâne proaspete aproximativ trei săptămâni.

Albușurile de ouă separate pot dura până la trei săptămâni dacă sunt depozitate într-un recipient sigilat, în timp ce gălbenușurile pot rămâne bune aproximativ trei zile, când sunt acoperite și refrigerate.

Vezi detalii

Totuși, dacă dorești să îți extinzi durata de păstrare a ouălor, există un truc simplu de depozitare care ar putea ajuta.

Ouăle pot fi depozitate, în siguranță, timp de 12 luni?

Consiliul britanic al industriei ouălor a sugerat că ouăle pot fi depozitate în siguranță timp de 12 luni.

Acest lucru înseamnă că poți avea întotdeauna ouă la îndemână pentru a le adăuga la mic dejun sau la delicioasele preparate de brunch.

Consiliul a împărtășit sfaturi despre înghețarea ouălor întregi, dar și a gălbenușurilor și albușurilor separat, pentru a ajuta la reducerea risipei alimentare.

Ouăle pot fi congelate timp de un an, dar ideal este să le folosești în primele 4 luni

Deși se menționează că ouăle pot fi congelate până la un an, este recomandat să le folosești în termen de patru luni, pentru a te asigura că sunt la cea mai bună calitate.

Ghidurile sunt simple: „Pentru a congela ouă întregi, albușul și gălbenușul trebuie bătute împreună. Se toarnă conținutul într-un recipient potrivit pentru congelator, se etichetează cu data, se sigilează și se congelează.”

Conform consiliului, înghețarea albușurilor de ouă este un „procedeu simplu”. Tot ce trebuie să faci este să le torni într-un recipient, să le amesteci, să-l sigilezi bine și să-l congelezi.

Pentru a accelera procesul de dezghețare, este recomandat să le îngheți în cantități mai mici.

Acest truc este deosebit de util atunci când rețetele necesită doar gălbenușuri sau albușuri, când rămân resturi care altfel ar putea fi irosite.

Ce presupune procedura de congelare a ouălor și ce ar fi ideal să adaugi în ele

Totuși, înghețarea gălbenușurilor necesită câțiva pași suplimentari. Mai întâi, trebuie separate și puse într-un recipient.

Din cauza texturii mai groase, gălbenușurile se pot solidifica dacă sunt lăsate în starea lor inițială, făcându-le nepotrivite pentru anumite rețete. Pentru a evita acest lucru, adaugă o jumătate de linguriță de sare sau o lingură până la o lingură și jumătate de zahăr pentru fiecare 240 ml de gălbenuș de ou crud. Folosește sare pentru preparatele sărate și zahăr pentru cele dulci.

Este esențial să te asiguri că ouăle sunt complet dezghețate înainte de consum. Indiferent dacă sunt albușuri, gălbenușuri sau amestecate, ouăle congelate trebuie complet dezghețate și consumate doar în preparate gătite temeinic.

Acestea nu trebuie niciodată gătite direct din congelator. Pentru a le dezgheța, mută oul din congelator în frigider peste noapte pentru a preveni expunerea la bacterii. În final, asigură-te că folosești ouăle imediat ce s-au dezghețat.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *