Ouă la tigaie cu cârnați și alioli de roșii/O rețetă rapidă, ideală când nu ai timp mult pentru gătit

Ouă la tigaie cu cârnați și spanac sau varza kale Foto: Eatingwell

Preparatul de față, ouă la tigaie cu cârnați și alioli pentru cină este o alternativă evidentă la mâncarea comandată, atunci când ești pe fugă. Cârnații și verdețurile se gătesc în aceeași tigaie cu ouăle, așa că nici nu vom avea multe vase de spălat. Adăugarea de varză kale în această rețetă rapidă oferă calciu, vitamine și fibre, arată eatingwell. Se servește cu pâine integrală prăjită și un simplu alioli de roșii pentru o cină gata în doar 20 de minute.

Alioli de roșii este o variantă a sosului tradițional alioli, care este un amestec de usturoi și ulei de măsline emulsificat, similar unei maioneze. În cazul alioli-ului de roșii, se adaugă roșii (de obicei sub formă de pastă, piure sau roșii uscate la soare) pentru a-i oferi o aromă distinctă de roșii și o culoare mai intensă. Acest sos este adesea folosit ca însoțitor pentru diverse feluri de mâncare, cum ar fi legume, carne, pește sau ouă.

Ingrediente:

  • 1 cățel de usturoi, tăiat în jumătate
  • 4 felii de pâine integrală
  • 1 lingură de unt
  • ¼ cană de maioneză
  • 1 lingură de pastă de roșii
  • 1 linguriță de suc de lămâie
  • ¼ linguriță de sare, împărțită, plus încă puțină
  • 1 lingură de ulei de măsline extra-virgin
  • 170 g cârnați italieni picanți, fără membrană
  • 8 căni de varză kale tăiat mărunt (sau spanac- cca 400 g)
  • 2 cepe verzi, feliate
  • ⅓ cană de apă
  • 4 ouă mari
  • Un praf de piper măcinat

Cum procedăm:

  1. Prăjește pâinea și apoi freacă partea tăiată a usturoiului pe ambele fețe ale feliilor de pâine. Unge apoi fiecare felie cu unt și pune deoparte.
  2. Rade usturoiul rămas într-un castron mic și amestecă-l cu maioneza, pasta de roșii, sucul de lămâie și 1/8 linguriță de sare. Pune deoparte.
  3. Încălzește uleiul într-o tigaie mare, antiaderentă la foc mediu-mare. Adaugă cârnații și gătește, sfărâmând bucățile mari cu o lingură de lemn, până sunt aproape gătiți, aproximativ 3 minute.
  4. Adaugă varza kale, ceapa verde, apa și 1/8 linguriță de sare. Gătește, amestecând ocazional, până când cârnații sunt gătiți complet și varza kale s-a înmuiat, aproximativ 2 minute. Transferă pe un platou de servire sau împarte pe 4 farfurii.
  5. Sparge ouăle în tigaie și presară cu restul de sare și un praf de piper. Gătește timp de 1 minut. Acoperă tigaia și gătește până când albușurile sunt doar închegate, aproximativ încă 1 minut.
  6. Pune ouăle deasupra verzei kale și servește cu alioli și pâinea prăjită.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *