Opt parteneri, producători de orz pentru malț, producători de bere, agricultori și apicultori și-au dat mâna, în Spania, în cadrul unui proiect inovativ, care reunește mierea și berea

miere si bere sursa foto: pexels.com

Mierea și berea își dau mâna prin CEREAPI, un proiect inedit de cultivare a cerealelor pentru fabricarea berii și a plantelor melifere, care oferă albinelor resurse pentru producerea mierii. Acest proiect inovator își propune să creeze, evalueze și să promoveze un model de gestionare durabilă care să combine apicultura cu cultura orzului, scrie Agroinformacion.

Obiectivul principal este acela de a planta specii melifere care să contribuie la îmbunătățirea habitatului insectelor polenizatoare și să sprijine biodiversitatea mediului agricol. În acest scop, se vor proiecta combinații de specii de plante melifere și îmbunătățitoare ale solului, care vor fi cultivate pe terenuri destinate culturii orzului pentru producerea berii.

CEREAPI își va desfășura activitățile într-o fermă experimentală situată în Huesca(Spania), unde se va urmări găsirea unui echilibru între agricultura cerealieră și insectele polenizatoare.

Randamentul excelent al albinelor din stupii amplasați de o asociație apicolă va demonstra pe teren că este posibilă conservarea mediului natural, producând în același timp o bere de calitate, care respectă valorile de sustenabilitate și protecție a mediului.

De aceea, în cadrul proiectului a fost inclusă și o compania de producere a berii, cu tradiție îndelungată în industria berii și cu experiență în producția de băuturi prietenoase cu mediul.

CEREAPI va fi un însemn distinctiv al producției durabile

Pentru a obține date precise și de încredere despre proiect, se va realiza o monitorizare atentă a unor factori precum înflorirea, îmbunătățirea biologică a solului sau parametrii specifici legați de captarea carbonului și rezistența plantelor melifere la stresurile abiotice.

În plus, în 2027, producătorii de orz pentru malț, industria malțului, agricultorii și apicultorii care vor adopta practicile CEREAPI vor beneficia de o marcă proprie, care va evidenția valoarea adăugată a produselor lor. Acestea vor respecta nu doar obiectivele de sustenabilitate cerute de Uniunea Europeană, ci și așteptările clienților și consumatorilor.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *