Olanda: O fostă concurentă de la emisiunea tv „Fermier. Caut nevastă!” va deveni ministrul Agriculturii / Femke Wiersma s-a căsătorit cu proprietarul unei ferme de lactate pe care l-a cunoscut în emisiune înainte de a intra în politică

posibil ministru olandez al agriculturii, Femke Wiersm Sursa foto: Instagram/femke_marije

O fostă concurentă la reality show-ul de televiziune “Fermier. Caut nevastă!”, care a ajuns să se căsătorească cu proprietarul unei ferme de lactate pe care l-a cunoscut în cadrul emisiunii, este pe cale să devină următorul ministru al agriculturii în guvernul olandez, în timp ce populistul de extremă dreapta Geert Wilders completează posturile din cabinetul coaliției sale cvadripartite, scrie Politico.

Femke Wiersma, oficial regional în vârstă de 39 de ani din Friesland, este membru fondator al Mișcării Fermierilor-Cetățeni (BBB) – un partid de protest lansat în 2019 care a dat peste cap politica olandeză când a venit de nicăieri pentru a câștiga alegerile provinciale din martie 2023.

BBB va ocupa cele două posturi de conducere la un minister al agriculturii, pescuitului, securității alimentare și naturii redenumit, iar Jean Rummenie, 71 de ani, funcționar agricol pensionat, va fi secretar de stat, potrivit știrilor de presă.

În timp ce Wilders se străduia să formeze un guvern de coaliție după ce a câștigat alegerile generale din noiembrie anul trecut, BBB – care a obținut șapte locuri – a trecut în februarie de partea sa. În schimb, a obținut un angajament de a anula planul premierului demisionar Mark Rutte de a reduce emisiile de azot prin reducerea numărului de animale și închiderea fermelor.

Pactul de coaliție de luna trecută s-a angajat să revizuiască normele privind azotul pentru a permite fermierilor să pulverizeze mai mult gunoi de grajd pe câmpurile lor și pentru a preveni preluarea forțată a fermelor.

În ultimii ani, Olanda a fost punctul zero în ceea ce privește apariția unor politici rurale mai militante și de dreapta. Crearea, în 2019, a Forței de apărare a fermierilor a contribuit la creșterea BBB și a inspirat mișcări imitatoare în Belgia, Germania, Franța și Polonia, care au alimentat protestele împotriva politicilor agricole ale UE în acest an.

Sursa foto: Instagram/femke_marije

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *