Un sondaj solicitat de organizația caritabilă britanică FareShare arată că o treime din copii mănâncă mai puține fructe decât acum un an. Un sfert din părinți au declarat că copiii lor mănâncă mai puține fructe proaspete în timpul vacanței de vară, informeză publicația Fruitnet.
Trei din 10 părinți din Marea Britanie recunosc că copiii lor mănâncă mai puține fructe decât anul trecut, potrivit unui nou sondaj comandat de FareShare și realizat de YouGov.
Cercetarea arată că 34% dintre părinți cumpără în prezent mai puține fructe proaspete decât acum un an, deoarece criza costului vieții continuă să pună presiune asupra bugetelor gospodăriilor.
Un sfert dintre părinți au anunțat, de asemenea, că copiii lor mănâncă mai puține fructe proaspete în timpul vacanței de vară, o perioadă în care familiile se confruntă cu costuri suplimentare pentru îngrijirea copiilor și pentru mâncare, în timp ce școlile sunt închise.
În pofida acestor rezultate, aproape toți respondenții (89%) au recunoscut efectul pozitiv al unei diete bogate în fructe proaspete asupra sănătății și bunăstării copiilor lor.
Ca răspuns la constatări, FareShare face apel la noul guvern să ajute la redistribuirea surplusului de alimente, în special a fructelor și legumelor proaspete. Acest lucru se întâmplă într-un moment în care aproape trei milioane de tone de produse proaspete bune de consumat sunt risipite în fermele din Marea Britanie în fiecare an.
CEO-ul FareShare, George Wright, a declarat: „Mii de organizații caritabile din cadrul rețelei noastre lucrează extrem de mult în fiecare zi pentru a sprijini copiii și familiile afectate de criza costului vieții. Este cu adevărat îngrijorător faptul că atât de mulți copii se luptă să aibă acces la fructe proaspete și, prin urmare, să mențină o dietă sănătoasă.
„În Marea Britanie, o cantitate uriașă de produse proaspete, atât fructe, cât și legume, este irosită în ferme în fiecare an, când produsele sunt bune de mâncat. Avem nevoie ca noul guvern să colaboreze cu sectorul redistribuirii pentru a livra mai multe alimente oamenilor care au nevoie.
„Manifestul nostru subliniază cum se poate face acest lucru. Avem nevoie de sprijinul guvernamental pentru a oferi copiilor alimente mai hrănitoare și pentru a le da șansa celui mai bun început posibil în viață.”
FareShare sărbătorește anul acesta a 30-a aniversare și și-a lansat recent manifestul intitulat „Where’s the Food? Consolidarea comunităților prin redistribuirea surplusului de alimente”.
În cadrul acestuia, organizația de caritate solicită noului guvern să faciliteze donarea de alimente excedentare pentru întreprinderi. Prin manifestul respectiv, FareShare stabilește planuri despre care susține că ar reduce semnificativ risipa de alimente, ar sprijini comunitățile care au nevoie și ar promova un sistem alimentar mai durabil.